Güncel Haberler

Darüşşafaka Sinan Erdem’de Galatasaray’ı Devirerek Çıkışını Sürdürdü

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nin 24. haftasında Darüşşafaka Tekfen, deplasmanda Galatasaray Doğa Sigorta‘yı 80-64 yendi. Sarı-kırmızılı ekip, bu sonuçla ligde 9. yenilgisini yaşadı. Yeşil-siyahlılar ise 10. galibiyetini elde etti.

Karşılaşmaya iyi başlayan Darüşşafaka Tekfen, hücumlardan boş dönen Galatasaray Doğa Sigorta karşısında Eric’in sayılarıyla 4. dakikayı 9-2 üstün geçti. Sarı-kırmızılı ekip, Harrison’un etkili oyunuyla 7-0’lık seri yakaladı ve 6. dakika eşitliği (9-9) buldu. Çeyreğin kalan bölümü karşılıklı sayılarla geçilirken ilk çeyrek 15-15 eşitlikle sona erdi. İkinci çeyrekte Harrison’la arka arkaya üç sayılık basketler bulan Galatasaray Doğa Sigorta, 13. dakikada farkı 7 sayıya çıkardı: 24-17. Çabuk toparlanan Darüşşafaka Tekfen, pota altından bulduğu sayılarla 16. dakikada yeniden üstünlüğü (24-26) ele aldı. Yeşil-siyahlı ekip, Kartal Özmızrak’ın sayılarıyla üstünlüğünü korudu ve soyunma odasına 33-31 önde gitti.

İkinci yarıda pota altında rakibine üstünlük kuran Darüşşafaka Tekfen, Eric’in kaydettiği sayılarla 25. dakikayı 39-33 önde tamamladı. Kartal Özmızrak’ın boyalı alandan ürettiği sayıyla 29. dakikada farkı çift hanelere (37-48) taşıyan yeşil-siyahlı ekip, farkı açmaya devam etti ve final periyoduna 54-38 üstün girdi. Son çeyreğe Douglas’ın sayılarıyla başlayan ve 31.dakikada farkı 21 sayıya (38-59) taşıyan Darüşşafaka Tekfen, sahadan 80-64 galip ayrıldı.

Editör Yorumu:

Son maçlarda genç oyuncuların sürelerini arttırarak başarılı sonuçlar alan koç Ernak yönetimindeki Daçka, zorlu Galatasaray deplasmanında da beklentilerin üstünde bir performansla farklı bir galibiyet alarak play-off yarışında ben de varım mesajını verdi herkese. Özellikle Kartal ve Doğuş’un performansları dikkat çekerken Eric de son haftaların formda uzunu Auguste’u tam anlamıyla sahadan sildi. Nijeryalı uzun iki pota altında da net bir üstünlük kurdu ve takımının galibiyetinde çok önemli bir pay sahibi oldu. Galatasaray hücumda Harrison dışında bir alternatif bulamazken sezon boyunca kendi sahalarında oynadıkları istekli ve agresif basketboldan da eser yoktu, oyuncuların yüz ifadeleri ve direnç seviyeleri de zaten maç boyunca iyi sinyaller vermedi.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Galatasaray’da Aaron Harrison adeta tek başına savaştı. Son haftaların formda skoreri maçı 29 sayı (4/6 3sayı), 8 ribaund, 3 asist ile tamamladı ama takımını oyunda tutmaya yeterli olmadı.

Daçka cephesinde ise Michael Eric 16 sayı, 6 ribaund, 2 asist ile ön plana çıkarken, 4 isim daha çift haneli skor üreteimi ile galibiyetin faktörleri oldular. Bu isimlerde ikisi ise bir adım daha öndeydi, Toney Douglas 12 sayı, 4 ribaund, 5 asist ve Kartal Özmızrak 12 sayı, 2 ribaund, 5 asist ürettiler.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …