Güncel Haberler

Orhun Ene: “Acı çekmeden başarı elde edemiyorsunuz.”

TOFAŞ koçu Orhun Ene, Kadji’nin son saniyedeki üçlüğüyle kazandıkları Türk Telekom maçını değerlendirdi:

“İyi oynadığımız bir maç. 29 tane asist yaptığımız, tek oyun kurucumuzun olmasına rağmen 10 top kaybı yaptığımız bir maçta oyunun sonunda Sammy Mejia’nın enerjisi bitmesi nedeniyle zorlandık. Tabi bunun ötesinde çok yakın bir tarihte önemli oyuncularımızdan Diante Garrett’ı kaybettik. Onun yokluğunda adapte olmak kolay değil. Birçok oyuncu o sorumluluğu aldı, rotasyonun kimyası değişti. Ama takım bir kere inanılmaz savunma yaptı. Rakibi ilk yarıda 37 sayıda tutmak çok önemli. O ritmi kaybetmeseydik oyunun sonuna daha da rahat girebilirdik. Yanlış seçimler ve yorgunluktan dolayı temponun düşmesi bizi etkiledi.”

Türk Telekom’un iyi bir takım olduğunu vurgulayan Ene, “Özellikle yabancı oyuncularıyla beraber tecrübeli Türk oyuncuları üst düzey. Bizim genelde tecrübesi az genç oyuncularımız var yerli rotasyonda. Onlarda çok daha tecrübeli oyuncular var. Polat ve Yunus Emre Sonsırma’nın üçlükleri oyunun içerisinde kritikti. Ama bizim takımımıza baktığınızda Berkan olsun, Muhsin olsun, Yiğit olsun çok önemli katkı sağladılar. Barış da yeni yeni kendine gelmeye başladı. Onsuz da çok dönem oynadık. Zaten iki oyun kurucuya çok yüklenmemizden dolayı oyuncuların üzerindeki yorgunluk biraz da ondan kaynaklanıyor ama başarıyı başka türlü elde edemiyorsunuz. Bunun için mücadele etmek lazım, bunun için enerji sarf etmek lazım, hak etmek lazım. Bu çaba ve gayret gösterilmeden, bu acılar çekilmeden de olmuyor” şeklinde konuştu.

Son olarak Diante Garrett’a geçmiş olsun dileklerini ileten Orhun Ene, “Çok değerli bir oyuncuydu bizim için. Çok emek verdi, çok efor sarf etti. Aldığımız galibiyetlerde pay sahibi bir oyuncuydu bazı maçlarda çok zorladık onu. Bu sezon derece alırız, alamayız bilmem ama onun gibi bir oyuncuyu büyük ihtimalle bulamayız. Bulursak da belki uyum sağlamayabilir. Takımın tabii ki bir hedefi var ama bu hedefin ötesinde onu kaybettiğimiz için üzgünüz. Takım için mücadele eden, takım için kendini veren bir oyuncu. Zor bir sakatlık, inşallah bir an önce parkelere döner. Bütün iyi dileklerimiz onunla beraber”

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …