Güncel Haberler

Banvit Deplasmanda Afyon’u Yenerek Play-Off Umutlarını Sürdürdü

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nin 24. haftasında Banvit, deplasmanda Afyon Belediyespor’u 96-90’lık skorla mağlup etti.

Karşılıklı basketlerle başlayan maçta Culpepper ve Cevher Özer ile etkili olan Afyon Belediyespor, 4. dakikayı 11-9 üstün geçti. İlerleyen dakikalarda Morgan ve Perez’in sayılarıyla skorda öne geçen Banvit, ilk periyodu 23-20 üstün tamamladı. İkinci çeyreğe iyi başlayan konuk ekip, Şehmus Hazer ve Metehan Akyel’in sayılarıyla 14. dakikayı 32-26 üstün geçti. Ev sahibi ekip, Hagins, Calloway ve Culpepper ile farkı kapatmaya çalışsa da Banvit, soyunma odasına 49-43 önde gitti.

İkinci yarının başında Tolga Geçim ve Perez ile 3 sayılık basketler bulan Banvit, 23. dakikayı 60-48 üstün geçti. Afyon Belediyespor, Cevher Özer, Carter ve Altan Erol ile skor üretse de konuk ekip, final periyoduna 72-63 önde girdi. Son çeyreğin ilk bölümünde Şehmus Hazer ve Morgan ile etkili olan Banvit, 34. dakikayı 80-73 önde geçti. Calloway, Hagins ve Culpepper’la pota altından sayılar bulan mor-beyazlı ekip, farkı azaltmaya çalışsa da Banvit, sahadan 96-90 galip ayrıldı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Afyon’da Earl Calloway 21 sayı (5/7 3sayı), 3 ribaund, 3 asist ile en iyi direnen isim olurken, Randy Culpepper 15 sayı, 4 ribaund, 4 asist, 4 topçalma, kenardan gelen Jamelle Hagins de 16 sayı, 7 ribaund ile iyi mücadelen diğer isimler oldular.

Banvit cephesinde ise Alex Perez 36 sayı (20/23 serbest atış), 5 ribaund, 5 asist ile maçın yıldızıydı. Jordan Morgan 18 sayı, 7 ribaund, 3 asist ve Metehan Akyel 12 sayı, 7 ribaund ile galibiyet yolundaki önemli faktörler oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …