Güncel Haberler

Portland 2 Uzatma Sonunda Brooklyn’i Devirip Play-Off Biletini Kaptı Ama Nurkic’i Kaybetti!

Portland Trail Blazers evindeki maçta Brooklyn Nets‘i iki uzatma sonunda 148-144 mağlup etmeyi başardı ve play-off biletini garantilemiş oldu. Ancak buna pek fazla sevinemediler çünkü ikinci uzatma bölümünün sonunda ciddi şekilde sakatlanan Bosnalı uzun Jusuf Nurkic sahadan sedyeyle çıkarıldı.

Maçın normal süresinin son bölümünde Brooklyn 120-119 öndeydi, Seth Curry topu çaldıktan sonra faule maruz kaldı ve 4 saniye kala çizgiden 1/2 ile döndü ve skora beraberlik geldi. Brooklyn’nin son hücumunda Dinwiddie yay gerisinden isabeti bulamayınca maç uzatmaya gitti.

İlk uzatma bölümünün sonunda Portland 132-130 öndeyken bitime 8 saniye kala Russell savunmanın yarattığı boş koridoru çok iyi gördü ve elini kolunu sallaya sallaya attığı turnikeyle maça 132-132 eşitlik getirdi. Bu kez son hücumu Portland kullandı ancak Lillard gereksiz şekilde topla oynayıp zaman kaybetti ve çok uzaklarda zorlama bir atış yapıp isabeti bulamadı, bu nedenle de ikinci uztamaya gidildi. İkinci uzatmanın ilk 4 dakikasında Brooklyn’e hiç sayı izni vermeyen ev sahibi Portland maçtan 148-144 skorla galip ayrılmayı başardı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Portland’da ikinci uzatma bölümünde cidi şekilde sakatlanan ve sedyeyle oyunu terk etmek zorunda kalan Bosnalı uzun Jusuf Nurkic 32 sayı, 16 ribaund, 5 ribaund, 4 blokla oynadı. Damian Lillard 31 sayı atarken 12 asist, 3 de ribaund üretti. Kenardan gelen Seth Curry 20 sayı (3/7 3sayı), Rodney Hood 18 sayı, 3 asist, 2 ribaund ile mücadele etti. CJ McCollum sakatlığı nedeniyle forma giyemedi.

Konuk Brooklyn’de D’Angelo Russell 39 sayı, 9 ribaund, 8 asist, Spencer Dinwiddie 22 sayı (3/7 3sayı), DeMarre Carrol 18 sayı (4/7 3sayı), 5 ribaund, Caris Levert 16 sayı, 7 ribaundla öne çıkan isimler oldu.

1-NURKIC’IN SAKATLANDIĞI POZİSYON:

https://youtu.be/iaIe-2IrxU8

2-MAÇIN ÖZETİ:

https://youtu.be/fRIclgJhJ7s

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Atlanta, Flynn’in 50 Sayısına Rağmen Detroit Engeline Takılmadı

NBA Doğu Konferansı mücadelesinde Atlanta Hawks konuk ettiği Detroit Pistons‘u Flynn’in 50 sayılık performansına rağmen …