Güncel Haberler

Barcelona WiZink Center’da Real Madrid’i Yine Devirdi!

Real Madrid‘in bu sezon Barcelona Lassa‘ya hiç şansı tutmuyor ve bu sefer Liga Endesa‘daki El Clasico’da kendi sahalarında, WiZink Center’da ezeli rakiplerine 76-82’lik skorla kaybetmekten kurtulamadılar.

Ligde liderlik yolunda büyük bir adım atan Barcelona, 20-4 olurken Real Madrid ise 18-6 oldu.

Maça iki takım da karşılıklı basketlerle birbirlerini savunmada tartarak başladılar. Bunun sonucunda ilk çeyrek daha çok savunmaların çarpışması şeklinde geçti. Ancak Barcelona ikinci çeyrekle beraber yüksek yüzdeli şutlarla farkı açmaya başladı ki bu cebe koydukları farkı da ikinci yarıda ve maç boyunca kullanmayı bildiler. Real Madrid zaman zaman geri dönüşler denese de Heurtel ve Kuric’in üçlükleri ile hep geri püskürtüldü Barça tarafından.

Hakem kararlarının gölgesinde kalan kupa finalinden sonraki 2 El Clasico’yu kazanan koç Pesic’in öğrencileri, bu sezon WiZink Center’da ikinci kez karşılaştığı ezeli rakibi Real Madrid’i tekrar yenmeyi başardı.

Barcelona’da Thomas Heurtel 15 sayı, 3 asistle takımının en skoreri olurken Kyle Kuric 13 sayı, Victor Claver 12 sayı, 5 ribaund, Pierre Oriola 10 sayı, 6 ribaund ve Ante Tomic 6 sayı, 7 asist, 6 ribaund yaptı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Real’de ise Jaycee Carroll 15 sayıyla oynarken Sergio Llull 13 sayı, Antony Randolph 9 sayı, 7 ribaund ve Jeff Taylor 9 sayıyla oynadı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Barça, Bayern Deplasmanında Hata Yapmadı

Turkish Airlines Euroleague 32. hafta mücadelesinde FC Barcelona konuk olduğu FC Bayern Munich karşısında hata …