Güncel Haberler

Ataman: “Masa hakemleri hayal gördü.”

Anadolu Efes koçu Ergin Ataman son nefeste kazandıkları Gaziantep Basketbol karşılaşmasından açıklamalarda bulundu.

“Son periyoda kadar çok iyi bir basketbol oynadık. Dunston sakatlığı tabii o anda bizi ciddi anlamda üzdü ve düşündürdü. İlk etapta doktorlar bir kırık olabileceğini söylediler. Dunston, burada hemen bir hastaneye gitti. Neyse ki herhangi bir kırık olmadığı söylendi. Bu durum bizi demoralize etti ama buna rağmen maçın son periyotuna kadar işler istediğimiz gibi gitti. Fakat tabii rotasyon çok daraldı, özellikle uzun rotasyonunda. Sertaç’ın 4 faul alması, Moerman’ın yorulması üst üste geldi. Gaziantep de dışarıdan çok ekstra isabetler buldu. Vasiliauskas’ın son saniyede attığı şut, Tomas’ın attığı şutlar gibi. Fakat maçı kazandık, yolumuza devam ediyoruz”

Bitime 12 saniye kala maçta çok ilginç bir olay yaşandı. Efes 1 sayı öndeyken top dışarı çıktı, hücum sırası Antep’teydi ve mola geldi. Masa hakemleri molayı Anadolu Efes‘e verince lacivert beyazlı ekibin teknik kadrosu masaya itirazda bulundu ve sinirler gerildi.

Maç sonrasında bu olayı da değerlendiren Ataman, “Masa hakemleri herhalde hayal gördüler. Ben niye mola alayım? Top dışarı çıkmışken herhangi bir mola talebimiz olmadı. Israrla bunu söyledik. Gaziantep koçu Markovic mola istedi. 12 saniye kala top dışarıya çıktı ve hücum sırası onlardaydı. Nenad da molayı istedi. Sonra bir baktık, iki mola üst üste verdiler. 4 dakikalık bir mola oldu. Bunu sorunca siz de mola istediniz dediler. Tabii buna sinirlendik. Burası Gençler Ligi değil, burası en üst seviyede Türkiye Basketbol Ligi. Aynı şekilde yaklaşık 2-3 dakikada 1 sayımızı yazmadılar. Unutmuşlar. Ben fark etmemiştim, bizim menajerimiz farkına varmasa 1 sayımız eksik yazılacaktı. Basketbol Federasyonun bu konuda daha dikkatli olması lazım. Burada büyük bir yatırım yapılıyor. Bugün de çok güzel bir atmosfer vardı. Gereksiz yere atmosfer gerildi. Biz buraya basketbol oynamaya geldik. Gaziantep ya da taraftarlara karşı bir tepkimizin olması kesinlikle söz konusu bile değil. Fakat masa hakemine çok ağır bir şekilde tepkimizi gösterdik” dedi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …