Güncel Haberler

Darüşşafaka Tekfen Konuk Ettiği Khimki’ye Şans Tanımadı

Turkish Airlines Euroleague 27.maç gününde Darüşşafaka Tekfen konuk ettiği Khimki’yi 91-85 mağlup etmeyi başardı.

Karşılaşmaya Darüşşafaka Tekfen Toney Douglas, Muhammed Baygül, Stanton Kidd, Jeremy Evans ve Micheal Eric beşiyle başlarken Khimki ise Alexey Shved, Charles Jenkins, Jordan Mickey, Andrew Harrison beşini tercih etti.

Karşılaşmaya iyi başlayan taraf 6-0’lık seri ile Daçka’mız olsa da serisini devam ettireyemen takımımız çeyreğin ortalarına doğru geriye düştü. Alexey Shved ve Jordan Mickey ikilisini durdurmakta zorlanan ekibimiz çeyreği 17-23 geride kapattı. İkinci çeyreğe iki üçlükle başlayan deplasman ekibi farkı 12’ye kadar çıkarttı. Skor 29-17’ye geldikten sonra 7-0’lık bir seri karşılık veren taraf ekibimiz Rus ekibine mola aldırdı. 29-24. Molanın da etki etmediği serimiz Toney Douglas’ın basket faulü ve üçlüğüyle 16-0’a çıktı. Alexey Shved üst üste üç üçlükle serimize yanıt verse de genç oyuncumuz Mert Akay’ın asistleriyle hücumda etkinliğini sürdüren Daçka devreye de 48-46 önde girdi.

İkinci yarıya Mert Akay’ın müthiş basketiyle başlayan Daçka’mız Stanton Kidd’in üçlüğüyle farkı 11’e çıkarttı. 57-46. 9-0’lık serimizi mola ile durduran Rus ekibi moladan toparlanmış döndü. 0-6’lık bir seri sonrası mola alan taraf Selçuk Ernak ile Daçka oldu. Son çeyreğe önde giren taraf 63-65’lik skor ile Khimki Moscow oldu. Son çeyreğe moralli giren taraf olan Rus ekibi farkı bir ara 6’ya kadar çıkartsa da pes etmeyen ekibimiz Micheal Eric’in üst üste basketleriyle, Doğuş Özdemiroğlu’nun da sahaya kattığı enerjiyle ve 12-0’lık bir seri yakaladı, üstünlüğü geri aldı. 76-70. Rus ekibi moladan yine skorer oyuncusu Shved’in sayılarıyla dönse de üstünlüğü bırakmayan Darüşşafaka Tekfen son 2 dakikaya 84-78 önde girdi. Maçın son bölümlerinde savunmasıyla ayakta kalan ekibimiz maçtan da 91-85 galip ayrıldı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Darüşşafaka Tekfen’de Michael Eric 22 sayı, 15 ribaund, 2 asist ile yıldızlaşırken Jeremy Evans 20 sayı, 8 ribaund, 2 asist ve Toney Douglas 20 sayı, 4 ribaund, 6 asist ile galibiyetin diğer önemli faktörleri oldular.

Khimki cephesinde ise Alexey Shved 31 sayı (5/12 3sayı), 4 ribaund, 2 asist ile tek başına takımını taşımaya çalışırken, Jordan Mickey de 22 sayı (2/2 3sayı), 4 ribaund, 3 topçala ile onun en büyük yardımcısıydı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …