Güncel Haberler

Anadolu Efes Son Topta Higgins’i Durduramadı!

Turkish Airlines Euroleague 27.maç gününde temsilcimiz Anadolu Efes Sinan Erdem’de konuk ettiği CSKA Moskova karşısında son topa kadar dirense de Higgins’in turnikesine engel olamayınca karşılaşmadan 78-80 mağlup ayrılmaktan kurrtulamadı.

Lacivert beyazlılar, maça Moerman’ın etkili oyunuyla başladı ve 7:33 kala 7-0’lık üstünlüğü yakalayarak rakibini erken bir molaya zorladı. Sergio Rodriguez ile hücumda etkili olmayı başaran CSKA Moskova, 4:27 kala skoru 11-9’a getirdi. 2:07 kala ise Rus ekibi, 14-15’lik skorla öne geçti. Ama son bölümde Motum ve Dunston ile pota altından sayılar bulan Anadolu Efes, ilk çeyreği 20-15 önde tamamladı. İkinci çeyreğin ilk dakikası geçilirken CSKA Moskova, skoru 20-19’a getirdi. Temsilcimiz, pota altında Dunston ile etkili olsa da CSKA Moskova 4:13 kala 30-31’lik üstünlüğü yakaladı. Pota altında Kyle Hines’ı etkili kullanan konuk ekip, 3:01 kala da skoru 31-35 yaptı. İlk yarının bitimine 1:54 kala temsilcimizde Adrien Moerman, yaşadığı sakatlık problemi nedeniyle oyundan çıkarak soyunma odasına gitti. İlk yarının bitimine 59 saniye kala Ergin Ataman’ın teknik faulü sonrası serbest atışı isabete çeviren De Colo, skoru 31-40’a getirdi. Kalan bölümde pota altında Dunston ve Pleiss ile etkili olan Anadolu Efes, ilk yarıyı 35-40 sonlandırdı.

Adrien Moerman - Anadolu Efes Istanbul - EB18

Efes’in en önemli kozlarından Adrien Moerman, ilk yarının bitimine 1:54 kala soyunma odasının yolunu tutsa da ikinci yarıya benchte başladı ve oynayabileceği belirtildi. Üçüncü çeyreğe de Hines ve Higgins’in sayılarıyla etkili başlayan CSKA Moskova, 5:36 kala skoru 40-51’e getirdi. Sonrasında kenardan gelen Larkin ve James Anderson’ın devreye girmesiyle bitime 58 saniye kala temsilcimiz, skoru 56-59 yapmayı başardı. Çeyrek de 58-61 CSKA Moskova üstünlüğüyle sona erdi. Üçüncü çeyreğin sonunda Larkin’i devreye sokmayı başaran temsilcimiz, son çeyreğin bitimine 8:41 kala ABD’li oyuncunun üç sayılık basketiyle skoru 63-63 ile eşitlemeyi başardı. Fakat sonrasında hücumda üst üste hatalar yapan temsilcimiz karşısında, CSKA Moskova 5:51 kala 63-72’lik skoru yakaladı. Motum ve Larkin ile üst üste dış şut isabetleri bulan Anadolu Efes, 4:57 kala tekrar farkı azaltarak skoru 69-72 yaptı. Micic’in basketiyle 2:53 kala da temsilcimiz, skoru 73-74’e getirdi. Temsilcimiz, 59 saniye kala da Simon’un üçlüğü sonrası skoru 76-76 ile eşitledi. Cory Higgins’in 44 saniye kala gelen basketi ise CSKA Moskova’yı tekrar 76-78 öne taşıdı. CSKA Moskova, Clyburn ile kritik hücumdan faydalanamayınca 5.6 saniye kala Krunoslav Simon ile serbest atış çizgisine geldik. Simon, çizgide hata yapmadı ve 78-78’lik eşitliği yakaladık. Fakat 1.9 saniye kala Higgins’in basketiyle CSKA Moskova, 78-80 öne geçti ve konuk ekip maçı da bu skorla kazanmayı başardı.

EDİTÖR YORUMU:

Anadolu Efes tam istediği gibi başladı ve koç Ataman planladığı gibi özellikle savunmada takımından tam verimlilik elde etti. Rakibin hücumdaki etkinliğini maçın başından durdurmalarıyla hem salondaki taraftarlarına hem de kendilerine büyük bir özgüven aşıladılar. Ancak ikinci çeyrekle beraber savunmada vidalar maalesef gevşedi ve CSKA kendine gelmeye başladı. Özellikle Dunston’ın yorulmasıyla Hines’i çember altında daha etkili kullandılar ve önce skora ortak oldular sonra da öne geçtiler. Pleiss aldığı süreleri iyi değerlendiremedi bu bölümde. Sahanın en iyilerinden Moerman’ın da devre sonunda sakatlanması moralleri bozdu. Fransız forvet her ne kadar ikinci yarıda sahaya dönse de sakatlığın etkisiyle verimi düştü. İkinci yarıda pota altındaki üstünlüğünü kaybeden temsilcimiz bu kez dış şutlarla etkili oldu ve Larkin, Micic, Simon üçlüsüyle farkı eriterek yeniden maça girdi. Özellikle savunmadaki direncimizi kayebtmememiz ve disiplinden ödün vermememiz ile birlikte son topa kadar oyundan kopmadık. Aslında son bölümde de minimum hatayla oynadık diyebiliriz ama son hücumda topu kenardan oyuna sokan Higgins’i kaçıran Anderson’ın hatası galibiyete mal oldu, Birleşik Amerikalı skorer süratle potaya giderek aradığı sayıları buldu maalesef. Artık Anadolu Efes’in önünde 3 maç var ve bunlardan en az ikisini kazanmaları gerekiyor ilk 4 sıradaki yerlerini garantileyebilmek için.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Anadolu Efes’te Bryant Dunston 19 sayı, 9 ribaund, 2 asist ile ön plana çıkarken, Krunoslav Simon 13 sayı, 7 ribaund ve Shane Larkin de 11 sayı, 2 asist ile mücadele ettiler.

CSKA cephesinde ise maçı kazandıran basketin de sahibi olan Cory Higgins 19 sayı, 5 asist ile yıldızlaşırken, Kyle Hines 15 sayı, 3 ribaund, 3 blok ve Will Clyburn de 10 sayı, 8 ribaund, 2 topçalma ile onun galibiyet yolundaki en büyük destekçileri oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …