Güncel Haberler

Gaziantep’in Bu kez Kurbanı Beşiktaş Oldu!

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nin 22. haftasında Gaziantep Basketbol, deplasmanda Beşiktaş Sompo Japan‘ı 69-63’lük skorla mağlup etti.

Mücadeleye hücumda etkili bir başlangıç yapan Gaziantep Basketbol, 4. dakikayı 11-3 önde geçti. Beşiktaş Sompo Japan, top kayıpları yapan rakibi karşısında oyunun iki yönünde toparlansa da pota altında Jelovac’la skor üreten konuk ekip, birinci periyodu 17-14 üstün tamamladı. İkinci çeyrekte uzun oyuncularıyla boyalı alanı iyi kullanan Beşiktaş Sompo Japan, 17. dakikada beraberliği yakaladı: 26-26. Çekişmeli geçen maçta Jekiri ile pota altından sayılar bulan Gaziantep Basketbol, Jelovac’ın dış atış isabetiyle ilk devreyi 32-31 önde kapattı.

İkinci yarı, karşılıklı üç sayılık basketlerle başladı. Art arda boş atışlardan yararlanamayan kırmızı-siyahlılar önünde Gibson, Erkan Veyseloğlu ve Buva ile basketler kaydeden Beşiktaş Sompo Japan, 24. dakikayı 40-38 üstün bitirdi. Çeyreğin son anlarında top kayıplarıyla temposunu kaybeden siyah-beyazlı takım karşısında McKissic’le etkili olan Gaziantep Basketbol, dördüncü periyoda 52-49 önde girdi. Karşılaşmanın son çeyreğine McKissic’in sayılarıyla giren Gaziantep Basketbol, 35. dakikayı 61-53 önde geçti. Savunmada ve hücumda etkili olan konuk ekip, McKissic ve Jekiri’nin sayılarıyla son 3 dakikaya 64-55 üstün girdi. Kalan sürede skor üstünlüğünü sürdüren Gaziantep Basketbol, Beşiktaş Sompo Japan’ı 69-63 mağlup etti.

EDİTÖR YORUMU:

Gaziantep harika performansını sürdürmeye devam ediyor, bu kez de kurbanları deplasmanda Beşiktaş oldu. Siyah beyazlılar Rich ile Benzing’in yokluğunda sert ve disiplinli Gaziantep savunmasına karşı skor üretiminde çok zorlandı. Koç Markovic’in öğrencileri deplasmanda olmalarına rağmen maç boyunca kontrolü hep elde tutturlar, sürekli maçın içindeydiler ve skora ortak kaldılar. Bu kadar sınırlı bir bütçeyle bu kadar iyi bir basketbol ortaya koymalarının karşılığında bizlere şapka çıkarmak ve ayakta alkışlamak dışında bir şans tanımıyorlar. Takımı sevgiyle besleyen, disiplinle yoğuran ve savunma odaklı sistemiyle yoğuran koç Markovic ile genel menajer Boray Dai olmak üzere tüm teknik ekibi ve yönetimi kutluyorum. Tabi parkede bu performansı sergileyen, özellikle savunmada gösterdikleri dirençle tüm rakipleri dize getiren, canından bezdiren oyuncuları da canı gönülden tebrik ediyorum. Gaziantep’i izlemek gerçekten büyük keyif bu sezon.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Beşiktaş’da çift haneli skor üretiminde bulunan yegane isim Ivan Buva‘ydı. Hırvat uzun 14 sayı, 8 ribaund ile takımı adına direnmeye çalıştı neredeyse tek başına. Kyle Gibson da 9 sayı, 3 ribaund, 5 asist ile ona en iyi destek olan isimdi.

Gaziantep’te ise maçın yıldızı kenardan gelen Shaquille McKissic oldu, atletik forvet 20 sayı, 4 ribaund, 4 top çalma ile mücadele etti. Sarunas Vasiliauskas 17 sayı (3/8 3sayı), 2 asist ve Tonye Jekiri 13 sayı, 14 ribaund, 4 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …