Güncel Haberler

Anadolu Efes 200. Galibiyetini Maccabi Deplasmanında Aldı!

Turkish Airlines Euroleague 26. hafta maçında İsrail’in Maccabi Fox Tel Aviv takımına konuk olan Anadolu Efes karşılaşmadan 79-71 galip ayrıldı. Menora Mvtachim Arena’da oynanan karşılaşmanın ilk yarısını ise temsilcimiz 39-41 geride tamamladı.

Karşılaşma öncesinde Turkish Airlines Euroleague’de 199 galibiyeti bulunan temsilcimiz, bu sonucun ardından 200. galibiyetine imza atmış oldu. Karşılaşmaya Micic, Simon, Anderson, Moerman ve Dunston beşi ile çıkan Anadolu Efes, ilk basketini Dunston’ın elinden buldu. İlk dakikalarda her iki takım da savunmayı ön plana çıkarınca ekipler skor bulmakta zorlandı. Larkin’in serbest atış çigisindeki tek isabeti ve Beaubois’nın turnikesi ile beşinci dakikadaki televizyon molasına temsilcimiz 5-8 geride girdi. Mola dönüşünde Beaubois bir isabet daha bulurken, altıncı dakikada skor 7-8’e geldi. Larkin’in isabeti ve Dunston’dan gelen dört sayının ardından Anadolu Efes ilk 10 dakikayı 13-18 geride tamamladı. İkinci periyoda Motum’un şık smacı ile başlayan temsilcimiz, skoru 15-18’e getrdi. Dunston’ın boyalı alandaki sayılarının ardından 13:30’da Larkin, maçtaki ilk üçlük isabetimizi kaydedince skor 22-27’ye geldi. Pleiss ve Micic ile üç sayı çizgisinin gerisinden gelen birer isabetin ardından hızlı hücumda kaptan Doğuş ters turnikeyi bulunca 16:30’da temsilcimiz farkı üç sayıya indirdi ve ev sahibi ekibin molası geldi: 30-33. Mola sonrasında Simon ve Micic ile skoru azaltmaya başlayan Beaubois’dan gelen üçlük ile 19. dakikada farkı tek sayıya indirdik: 37-38. Devrenin son dakikası içinde Simon’dan bir basket daha gelince Anadolu Efes ilk yarı sonunda soyunma odasına 39-41 geride gitti.

İkinci yarıda ilk basketimiz Dunston’dan gelirken, 22. dakika 41-46’lık skor ile geçildi. Bu bölümde vites arttıran temsilcimizde ilk yarının suskun ismi Moerman’dan arka arkaya gelen sayılar ile 24:30’da temsilcimiz üstünlüğü yakaladı: 50-48. Beaubois da bir üç sayılık isabet ile skora katkı verince 25. dakikada skor 53-48’e geldi. Periyodun ikinci beş dakikalık bölümünde temsilcimiz Micic ile dört ve Beaubois ile bir sayı kaydetti ve son çeyreğe 58-58 eşitlik ile girildi. Final periyodunda ilk isabetimiz Simon’dan gelirken, 32. dakikaya 60-60’lık skor ile girildi. Moerman’ın arka arkaya iki pota altı isabeti ile 33:30’da temsilcimiz skoru 64-62’ye getirdi. Larkin’in yedi sayısı ile temsilcimiz 35. dakikada skoru 71-62’ye taşıdı ve ev sahibi ekibin molası geldi. Molanın ardından Micic 73. sayımızı kaydederken, Moerman’ın orta mesafeli isabeti ile 36:30’da skor 75-66 oldu. Beaubois’nın yüksekten bıraktığı turnike ile temsilcimiz maçın son 2:15 dakikasına 77-69’luk skor ile önde girdi. Micic’in faul çizgisindeki iki isabeti ile maçın son 30 saniyesine 79-71 önde giren temsilcimiz, mücadeleden de aynı skorla galip ayrıldı.

EDİTÖR YORUMU:

Anadolu Efes maça istediği gibi başlayamadı ve koç Ataman’ın maç öncesi belirttiği gibi değişmeli ve sert Maccabi savunmalarına karşı özellikle kısalardan bir türlü üretimi sağlayamadı. Ancak ikinci çeyrekle beraber Micic’in akıllı tercihleri sayesinde hem potaya giderek sayılar bulduk hem de forvetleri de devreye sokmaya başladık. Özellikle kenardan gelen Beabouis’nın 3 sayı katkısı çok değerliydi ve takımı ateşleyen temel etkenlerden biriydi. Bu sayede ilk yarıda maça dengeyi getirmeyi başardık. İkinci yarıda ise bu kez Moerman ile Larkin önemli rol oynadılar. Moerman’ın sert Maccabi uzunlarına karşı hem savunmada hem de ribaundlarda ortaya koyduğu enerji ve mücadele bir kez daha alkışları topladı. Dunston da tecrübesini net olarak parkeye yansıttı rakibin hücumdaki en önemli silahlarından biri olan Black’ı faul problemine sokmayı başardı. Larkin ise belki Barça maçındaki kadar dominant bir performans sergilemedi ama ikinci yarıda farkın açılmasında bulduğu kritik sayılarla galibiyete direk etki eden isimlerin başında geldi. Koç Ataman bu maçın anahtarının kısalar olduğunu bilerek dersine çok iyi çalışmış ve özellikle Micic ile Larkin ikilisini çok iyi kullandı. Anadolu Efes harika geçen sezonda belki de tek eksiği, dişli bir rakibe karşı alınması gereken deplasman galibiyetini de cebine koydu ve Final Four için bir kez daha çok olumlu sinyaller verdi.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Maccabi Tel Aviv’de Tarik Black 18 sayı, 2 ribaund ile en iyi direnen isim olurken, Johnny O’Bryant da 13 sayı, 7 ribaund ile önemli bir katkı verdi. Milli oyuncumuz Scottie Wilbekin ise 8 sayı, 6 asist ile mücadele etti.

Anadolu Efes cephesinde 5 oyuncu çift haneli skorlara ulaşmayı başardı. Vasilije Micic 15 sayı, 2 ribaund, 5 asist ile ön plana çıkarken, Shane Larkin 13 sayı, 3 ribaund, 2 asist, 2 topçalma, Adrien Moerman 13 sayı, 8 ribaund ve Bryant Dunston da 12 sayı, 6 ribaund ile galibiyetin mimarı oldular.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …