Güncel Haberler

MAÇ ÖNÜ / Darüşşafaka Tekfen Deplasman Galibiyeti Peşinde

Turkish Airlines EuroLeague 26.Haftasında Darüşşafaka Tekfen 14 Mart Perşembe günü TSI 23:30’da Gran Canaria Arena’da Herbalife Gran Canaria’ya konuk oluyor. Maç beIN Sports 3 kanalından canlı yayınlanacak.

İki takım EuroLeague tarihinde ikinci defa karşılaşacak. 2018-2019 sezonunun ilk mücadelesinde temsilcimiz kendi sahasında 71-75 mağlup oldu.

Darüşşafaka Tekfen’in kadrosundaki 15 aktif oyuncudan 14’ü sezon içinde en az bir kere ilk 5’te yer aldı ama hiç bir oyuncu bütün maçlarda ilk 5’te çıkmadı.

Jon Diebler, 2014-2015 sezonunda Pınar Karşıyaka forması giyerken Gran Canaria oyuncusu D.J.Strawberry ile takım arkadaşıydı.

Jon Diebler, EuroLeague tarihinde üçlük yüzdesi kategorisinde %48.7 ile 5.sırada yer alıyor. Jon Diebler, aktif oyuncular arasında ise 1.sırada bulunuyor.

Toney Douglas maç başına 1.7 top çalma ile EuroLeague’de bu kategoride lider. Ayrıca ABD’li oyun kurucumuz maç başına 14.8 sayıyla da bu kategoride 4.sırada bulunuyor.

Jeremy Evans, EuroLeague’de çıktığı son 15 maçın 14’ünde en az 1 blok kaydetti. Ayrıca Jeremy Evans EuroLeague genelinde maç başına 1.3 blok ile 2.sırada yer alıyor.

Michael Eric maç başına 2.3 hücum ribaunduyla EuroLeague’de 4.sırada bulunuyor.

Temsilcimizin şu ana kadar maç başına en skorer oyuncusu maç başına 14.8 sayıyla Toney Douglas olurken Gran Canaria’nın en skorer ismi ise maç başına 10.8 sayı ile Clevin Hannah.

Temsilcimizin şu ana kadar maç başına en çok ribaund alan ismi 5.8 ribaund ile Jeremy Evans olurken Gran Canaria’nın en çok ribaund alan ismi ise maç başına 4.8 ribaund ile Ondrej Balvin.

Temsilcimizde şu ana kadar maç başına en çok asist yapan ismi 4.3 asist ile Toney Douglas olurken Gran Canaria’nın en çok asist yapan ise maç başına 4 asist ile Clevin Hannah.

Gran Canaria maçıyla ilgili koçumuz Selçuk Ernak şu açıklamalarda bulundu: ”Gran Canaria, çok mücadeleci bir takım. Yeni koçlarıyla beraber önemli değişiklikler yaptılar. Evlerinde kazanmak için kesinlikle agresif oynayacaklar. Bizim için çok uzun bir yolculuk olacak ve bu maça konsantre olmak da gerçekten zor olacak ama elimizden gelenin en iyisini yapacağız.”

Gran Canaria maçıyla ilgili Letonyalı Zanis Peiners şu açıklamalarda bulundu: ”Biz ve Gran Canaria’nın EuroLeague’in en alt sıralarındayız. Elbette puan tablosunda öyle gözükse de ligdeki en kötü takım olmadığımızı kanıtlamak istiyoruz. Basketbol Süper Ligi’nde çok iyi bir galibiyet aldık, umarım Gran Canaria deplasmanında da galip geliriz ve bir galibiyet serisinin başlangıcına imza atarız.”

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …