Güncel Haberler

Pınar Karşıyaka Adını Çeyrek Finale Yazdırdı

FIBA Europe Cup play-off eşleşmesi ikinci maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka sahasında konuk ettiği Ventspils‘i 70-65 yenerek adını çeyrek finale yazdırmayı başardı.

İlk maçı Letonya’da 2 sayı farkla kaybeden temsilcimiz bu maçta aldığı 5 farklı galibiyetle turu geçen isim oldu. Temsilcimiz çeyrek finalde Sasari-Leiden eşleşmeinin galibi ile eşleşecek.

Tempoyu kontrol ederek ve kısalarını etkin kullanarak maça iyi başlayan Pınar Karşıyaka ilk çeyreği 17-14 önde geçti. İkinci çeyrekte yay gerisinden aradığı sayıları bularak toparlanan Ventspils karşısında Marei ile pota altında rahat skor üreten temsilcimiz bu sayede soyunma odasına 36-31 önde girmeyi başardı. 3.çeyrekte ise tam koç Bauermann’ın istediği gibi bir performans sergiledi Pınar Karşıyaka ve sert savunması ile Ventspils’i sadece 9 sayıda tutarak son çeyreğe 53-40 önde girmeyi başardı. Ancak son çeyrekte Letonya temsilcisinin geri dönüşüne engel olamadı koç Bauermann’ın öğrencileri ve fark 2 sayıya kdar düştü. Neyse ki son bölümde misafir takım serbest atış çizgisinde kötü bir performans sergiledi ve Pınar Karşıyaka 5 sayı farkla kazanarak adını çeyrek finale yazdırdı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Karşıyaka’da Assem Marei 23 sayı, 17 ribaundla maçın yıldızı olurken Sek Henry 16 sayı, 5 asist, Chris Evans 8 sayı, 10 ribaund ve Erving Walker 11 sayıyla oynadı.

Venstpils’te ise Aaron Johnson 16 sayı, 9 asistle oynarken Maris Gulbis 13 sayı, 6 ribaund ve Janis Berzins 12 sayı, 6 ribaund yaptı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Büyükçekmece Zaferi Ardından Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 22. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka konuk ettiği Onvo Büyükçekmece‘yi etkili hücum performansı sayesinde 93-87’lik …