Güncel Haberler

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde Haftanın Ödülleri ve Genel Görünüm (21.Hafta)

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nde 21.hafta maçları ile heyecan tam gaz devam etti. Birbirinden keyifli ve çekişmeli maçlar izlediğimiz bu haftada hem ligin zirvesini hem de düşme hattını ilgilendiren çok önemli mücadeleler vardı. Gelin birlikte geride bıraktığımız haftayı mercek altına alalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Demir ile yakaladığı olumlu havayı milli ara öncesi kaybeden ancak sonrasında tekrar toparlanan Banvit, Şampiyonlar Ligi’nde Bamberg deplasmanında iyi bir basketbol oynadıktan sonra ligde de kendine geldi ve Fenerbahçe ile Anadolu Efes’den sonra ligin en dişli takımı Tofaş’ı Bandırma’da taraftar desteğini de arkasına alarak devirmeyi başardı. Neal’in takım üzerindeki etkisinin artması ve daha fazla sorumluluk alması ile sınıf atladı diyebiliriz Banvit için. Her ne kadar savunmada istenen seviyede olmasalar da hücumda tempoyu istedikleri gibi yukarı çekip verimli oynayarak hem keyif alıyorlar hem de maç kazanıyorlar. Sezonun en kritik döneminde tekrar form tutan Banvit alkışları hakediyor.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Gaziantep bu sezonun tartışmasız en tatlı sürprizi, tam anlamıyla istim üstündeler ve sezon ortasında kadrolarına kattıkları Sırp uzun Stevan Jelovac da bu havaya hemen ayak uydurmayı başardı, takıma adapte olmakta hiç sorun yaşamadı ve henüz ikinci maçında parmak ıssırtan bir performans sergileyerek Haftanın En Değerli Oyuncusu Ödülünü de fazlasıyla haketti. Tecrübeli uzun kenardan geldiği ve 24 dakika süre aldığı Büyükçekmece karşısında 26 sayı (6/8 3sayı), 9 ribaund ile 30 verimlilik puanına ulaştı. Dış şutlarda ne kadar etkili olduğunu net bir şekilde hatırlatan solak uzun, üst üste bulduğu üçlüklerle Büyükçekmece’nin tüm direncini adeta tek başına kırdı.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

Kostas Sloukas (G – Fenerbahçe Beko): 27 sayı, 5 asist, 28 verimlilik
Gary Neal (G – Banvit): 24 sayı, 4 ribaund, 3 asist
Aaron Harrison (G/F – Galatasaray): 27 sayı, 6 asist, 31 verimlilik
Stevan Jelovac (F/C – Gaziantep): 26 sayı, 9 ribaund, 30 verimlilik
Zach Auguste (C – Galatasaray): 23 sayı, 9 ribaund, 2 asist, 2 top çalma, 2 blok, 31 verimlilik

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

Doğuş Balbay (G – Anadolu Efes): 7 sayı, 6 ribaund, 5 asist, 15 verimlilik
Can Uğur Öğüt (G – Gaziantep): 12 sayı, 8 asist, 16 verimlilik
Altan Erol (F – Afyon Belediyespor): 18 sayı, 3 ribaund, 3 asist, 19 verimlilik
İlkan Karaman (F – Pınar Karşıyaka): 12 sayı, 7 ribaund, 15 verimlilik
Semih Erden (C – İstanbul BBSK): 16 sayı, 10 ribaund, 3 asist, 17 verimlilik

HAFTANIN KOÇU:

Euroleague’de havlu atmış olan ve oradaki maçlarda genelde farklı mağlubiyetler alan Darüşşafaka Tekfen‘de işler yolunda gitmiyor belki ama koç Selçuk Ernak ne yapıp edip takımını lig maçlarına iyi şekilde hazırlamayı başarıyor. Bu hafta da Eric’in cezasının bitmesinin de etkisiyle elindeki kadro derinliğini çok iyi kullandı tecrübeli koç. Yeni koçuyla hava yakalamış olan formda Pınar Karşıyaka karşısında dersine çok iyi çalışan koç Ernak ve ekibi rakibin tüm silahlarını kontrol ederek özellikle pota altında net bir üstünlük kurmayı başardılar. Euroleague’de alınan farklı mağlubiyetin ardından takımını tekrar lige konsantre eden ve rakibi çok iyi etüt ederek farklı galibiyetin mimarı olan koç Ernak alkışları hakediyor.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …