Güncel Haberler

Anadolu Efes Haftanın Kapanış Maçında Türk Telekom Karşısında Hata Yapmadı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nde 21. haftanın kapanış maçında Anadolu Efes, deplasmanda Türk Telekom‘u 84-76’lık skorla mağlup etti.

Mücadelenin ilk periyodunu ev sahibi Türk Telekom, 19-18 önde geçerken soyunma odasına 36-36’lık eşitlikle gidildi. İki takım da devre boyunca birbirine en fazla 4 farkla üstünlük kurabildi. Anadolu Efes’te ilk yarının en etkili ismi son haftalarda formayı Moerman’ı kaptıran ve süresi epey azalan Motum’du, Avusturalyalı oyuncu maça kötü bir giriş yapsa da sonrasında hem Metin hem de Gabriel’e üstünlük sağladı. Türk Telekom adına ise ilk yarıda ön plana çıkan oyuncu kenardan gelen Redding oldu, tecrübeli guard özellikle ikinci çeyrekte çok etkiliydi.

Anadolu Efes, üçüncü çeyrekte oyuna ağırlığını koydu. Bu periyotta hücumda Motum’dan gelen 13 sayı ile yine etkin bioyun sergileyen konuk takım savunmada da vidaları iyice sıkınca son çeyreğe 63-49’luk skor avantajıyla girdi. Dördüncü periyotta skor üstünlüğünü korumasını bilen Anadolu Efes, bir ara farkı 23 sayıya çıkarsa da son bölümde üst üste yapılan basit top kayıpları ve savunmadaki konsantrasyonun düşmesiyle Türk Telekom’un farkı eritip tek hanelere getirmesine engel olamadı. Cepten yiyen lacivert beyazlılar yine de müsabakadan 84-76 galip ayrıldı.

EDİTÖR YORUMU:

5 maçtır galibiyete hasret olan Türk Telekom beklendiği gibi maça agresif ve istekli başlayan taraf oldu. Özellikle dış şutlardaki yüksek isabetlerle beraber Anadolu Efes bir süre bocaladı. Ancak ardından Motum’un hücumda sazı eline alması ve Doğuş ile Dunston’ın savunmadaki enerjiyi yukarı çekmesiyle birlikte Anadolu Efes önce maça ortak oldu sonra da öne geçerek farkı açmaya başladı. Bu noktada Larkin’in yokluğunda kenardan gelen Micic’in de takımını çok iyi organize ettiğini gördük. Her ne kadar son bölümde yine basit hatalar yaparak Türk Telekom’u maça ortak ettiler ama kazanmayı bildiler. Hem Moerman hem de Larkin olmadan Anadolu Efes bu zorlu deplasmandan galibiyet çıkarmayı başardı ve Euroleague’deki zorlu Maccabi maçı önce moral depoladılar. Türk Telekom ise sıkıntılı sürece, düşüşe devam ediyor.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Türk Telekom’da Vladimir Stimac 22 sayı, 14 ribaund ile eski takımına karşı dirense de galibiyet için yeterli olamadı. Sylven Landesberg de 20 sayı, 2 ribaund, 2 asist ile ona eşlik eden diğer etkili isimdi.

Anadolu Efes’te ise son günlerin pek ortalarda görünmeyen ismi Brock Motum 28 sayı, 4 ribaund ile maçın en skorer ismi oldu ve takımını galibiyete taşıdı. Vasilije Micic de kenardan gelerek 15 sayı, 4 ribaund, 8 asist, 2 top çalma ile çok önemli bir katkı verdi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …