Güncel Haberler

MAÇ ÖNÜ / Darüşşafaka Tekfen İsrail Deplasmanında

Turkish Airlines EuroLeague 24.Haftasında temsilcimiz Darüşşafaka Tekfen 28 Şubat Perşembe günü saat 22:00’da Menora Mitvachim Arena’da Maccabi Fox Tel Aviv’e konuk oluyor. Maç beIN Sports HABER kanalından şifresiz olarak canlı yayınlanacak.

İki takım bu sezon EuroLeague’de ikinci, EuroLeague tarihinde ise altıncı defa karşılaşacak. 2018-2019 sezonunun ilk mücadelesinde ekibimiz kendi sahasında Maccabi’ye 71-73 mağlup oldu.

Şu ana kadar oynanan 5 maçtan 2’sini Daçka kazanırken 3 maçı da İsrail temsilcisi kazandı.

Maccabi oyun kurucu Scottie Wilbekin, bundan önceki 3 sezon boyunca Darüşşafaka formasını giydi. Wilbekin bu süreçte temsilcimizle Turkish Airlines EuroLeague’de 2016-2017 sezonunda ilk 8’e kaldı ve 2017-2018 sezonunda 7Days Eurocup’ta şampiyonluk yaşadı. Wilbekin şampiyonluk yaşarken aynı zamanda Eurocup’ta hem normal sezonun hem de finallerin en değerli oyuncusu seçildi.

Darüşşafaka Tekfen’in kadrosundaki 15 aktif oyuncudan 14’ü sezon içinde en az bir kere ilk 5’te yer aldı.

Nijeryalı oivot Michael Eric, sezonun ilk maçında 20 sayı ve 3 blok ile bu kategorilerde EuroLeague kariyer rekorlarını kırdı.

Şütör guard Jon Diebler, 2015-2016 sezonunda Galatasaray forması giyerken ve sonraki sezon Anadolu Efes forması giyerken, Maccabi pivotu Alex Tyus ile takım arkadaşıydı.

Şutör guard Jon Diebler, EuroLeague tarihinde üçlük yüzdesi kategorisinde %48.7 ile 5.sırada yer almaktadır. Jon Diebler, aktif oyuncular arasında ise 1.sıradadır.

Oyun kurucu Toney Douglas maç başına 1.9 top çalma ile EuroLeague’de bu kategoride lider. Ayrıca ABD’li oyun kurucumuz maç başına 15.3 sayıyla da bu kategoride Mike James’in ardından 2.sırada bulunuyor.

Atletik forvet Jeremy Evans, EuroLeague’de çıktığı son 13 maçta en az 1 blok kaydetti. Ayrıca Jeremy Evans EuroLeague genelinde maç başına 1.4 blok ile 2.sırada yer alıyor.

Nijeryalı pivot Micheal Eric maç başına 2.3 hücum ribaunduyla EuroLeague’de 4.sırada bulunuyor.

Temsilcimizin şu ana kadar maç başına en skorer oyuncusu maç başına 15.3 sayıyla Toney Douglas olurken Maccabi’nin en skorer ismi ise maç başına 13.5 sayı ile oynayan Scottie Wilbekin.

Temsilcimizin şu ana kadar maç başına en çok ribaund alan ismi 6.2 ribaund ile Jeremy Evans olurken Maccabi’nin ise 5.7 ribaund ile Johnie O’bryant

Temsilcimizin şu ana kadar maç başına en çok asist yapan ismi 4.3 asist ile Toney Douglas olurken Maccabi’nin ise 3.1 asist ile Scottie Wilbekin.

Kaynak: Darüşşafaka Basketbol Resmi Sitesi

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …