Güncel Haberler

RESMİ: Khimki’ye NBA’den Guard Takviyesi

Rusya’nın Turkish Airlines Euroleague‘deki iki temsilcisinden biri olan Khimki Moskova son olarak NBA ekiplerinden New Orleans Pelicans forması giyen Andrew Harrison ile anlaşmaya vardı.

Bu hamleyle birlikte Rus ekibi Bulgaristan pasaportu da bulunan Birleşik Amerikalı guard Dee Bost ile de karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdı.

Galatasaray’da forma giyen Aaron Harrison’ın ikiz kardeşi olan Andrew, 2015 yazında 2.tur 44.sıradan Phoenix Suns tarafından draft edilmişti. Bugüne kadar kariyerinde ABD’de devam eden Harrison’ın bu ilk Avrupa deneyimi olacak.

1994 doğumlu olan 1.98 boyundaki Birleşik Amerikalı oyuncu iki guard pozisyonunda da görev alabiliyor. Bu sezona Memphis Grizzlies’da başlamış ancak sadece 1 maça çıktıktan sonra Kasım ayında Cleveland Cavaliers ile anlaşmış 10 maçta görev alırken 4.3 sayı, 1.5 ribaund,1.7 asist istatistikleri ile katkı vermiş, sonra da Aralık ayında New Orleans Pelicans’a transfer olmuş ama kısa süre sonra ayrılmıştı. Pelicans’da 6 maçta görev almış ve 1.5 sayı, 1.2 asist ortalamaları ile mücadele etmişti.

İkiz kardeşi Aaron’a benzer özelliklere sahip olan Andrew, Khimki’ye dış şut tehditi katacağı gibi potaya gidişleri ve güçlü fiziği ile eşleşme problemine de yol açabilecek bir guard. Diğer taraftan savunmada da aynı şekilde güçlü fiziğini kullanarak rakiplerin 1,2,3 numaraları ile rahatlıkla eşleşebilen bir oyuncu. Aaron’ın Galatasaray’da sergilediği basketbolu onun da Khimki’de göstermesini bekliyorum. Ancak Euroleague sertliğine alışması biraz zaman alacaktır…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Heat, Bulls Engelini Farklı Geçerek Play-Off Biletini Kaptı

NBA Doğu Konferansı play-in son maçında Miami Heat konuk ettiği Chicago Bulls‘u 91-112 gibi farklı …