Güncel Haberler

Ataman’dan Türkiye Kupası Final Maçına ve Kritik Olympiakos Maçına Dair Önemli Açıklamalar!

Turkish Airlines EuroLeague’in 23. haftasındaki bugün (21.02.19) oynayacakları kritik Olympiakos karşılaşması öncesinde A Spor’a bir röportaj veren Anadolu Efes başantrenörü Ergin Ataman, önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye Kupası ve Olympiakos karşılaşması hakkında konuşan Ergin Ataman şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye Kupası bizim için çok yorucu geçti. Final karşılaşmasında da kazanmak için savaştı takım. Kaybettik ama sonuna kadar mücadele ettik. O mücadele içinde iki tane sakat verdik. Micic, o günden bu yana takımla antrenman yapamıyor. Bu akşam antrenmanda deneyeceğiz. Moerman da bugün takımla ilk kez antrenmana çıkacak. Eksik oyuncularımız da var. Buğrahan ve Sertaç Milli Takım kadrosunda. Dünkü antrenmanda da Simon’da bir sakatlık oldu. Sağlık heyeti ile konuştum, bakacaklarını ama çok ciddi olmadığını söylediler. Biraz sıkıntılarımız var ama bu öyle bir maç ki hiç kimse olmasa tribünlerden bir kişiyi alıp bu maçı kazanmamız gerekiyor. Çok ciddi anlamda seyirci avantajına ihtiyacımız var. Beş oyuncu da kalsa altı oyuncu da kalsa ben onların mücadelesiyle maçı kazanacağımıza inanıyorum.”

Türkiye Kupası finalindeki “Biz de Olympiakos gibi mi yapalım?” sözlerine açıklık getiren Ataman, şu şekilde konuştu:

“Ben bir basın açıklaması yapmadım, bir basın toplantısı da olmadı ama sonuçta yaz döneminde bir hazırlık maçı oynamıyorsunuz. Fenerbahçe ile, şu anda Avrupa’nın en formda takımıyla Türkiye Kupası’nda bir final maçı oynuyorsunuz ve son 5-6 dakikasına kadar başabaş bir mücadele oluyor. Son periyotta hakem kararlarına karşı çok ciddi bir itirazımız oldu. O arada ben bir de teknik faul aldım. Maçın sonunda da hakemlere olan itirazımı biraz arttırsam oyundan atılacaktım ikinci teknik faulden. Baktım masada Yunan Kostas Rigas var. Kendisini de çok iyi tanıyorum, MHK üyesi de değil o masada ne yaptığını da anlayamadım. MHK’ye danışmanlık yapıyor. Orada biraz ona çıkıştım, “Bunlar mı yetiştirdiğin hakemler.” diye. Yunan olduğu için “Olympiakos gibi mi yapalım” gibi kinayeli bir yaklaşımda bulundum. Yoksa herhangi bir basın açıklamam olmadı. Bu da gayet doğal. Avrupa’da oynanan kupa finallerinde buna benzer gerginlikler olmuş. Onun için bunlar doğal şeyler. Biz bu defteri tamamen kapattık. İyi mücadele ettik ama Türkiye Kupası finalini kaybettik. Bu sezon Fenerbahçe ile dört maç yaptık ve ikisini kazandık. On günlük süre içinde iki maçımız var ama ona sonra bakacağız. Şimdi tamamen Olympiakos maçına kilitlenmiş durumdayız. Olympiakos’ta Spanoulis sakat ve %99 oynamayacak. Her ne kadar Spanoulis bu sezon çok iyi oynamıyor olsa da maç sonlarında her zaman çok tehlikeli bir oyuncu.”

Bu sezonki hayalleri hakkında sorulan soru üzerine Ataman şu yanıtı verdi:

“Öncelikle hayalim bu Olympiacos maçını kazanmak. Hayal değil bu tabii ki gerçekleşmesi gereken bir olay ama hayalimi soruyorsan bu sezon EuroLeague’de şampiyonluk. Bunu başaracak gücümüz var. Yeter ki bir Final Four’a ulaşalım. Bu ligde Final Four’a ulaşmak da kolay değil. Ligi ilk dört içerisinde bitirmek, playoff turlarını geçmek ama ben inanıyorum ki Final Four’a kaldığımız takdirde tek hedefimiz EuroLeague şampiyonluğu olacak.”

Kaynak: Aspor

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …