Güncel Haberler

Nefesleri Kesen El Clasico’da Barcelona Kupayı Kazandı!

Madrid’in ev sahipliğinde düzenlenen İspanya Kupası finalinde iki ezeli rakip Real Madrid ile Barcelona karşı karşıya geldi. Nefesleri kesen mücadelenin normal süresi 77-77 biterken uzatma bölümünde sahadan 94-93’lük skorla galip ayrılan ve kupayı kazanan taraf Barcelona oldu.

İlk dakikalardan itibaren çekişmenin hiç eksik olmadığı maçta takımlar soyunma odasına 35-35 eşitlikle girdiler. 3.çeyrekte ise Real Madrid fırtınası vardı ve ev sahibi final çeyreğe 60-46 gibi önemli bir üstünlükle de girmeyi başardı. Ancak son çeyrekte işin rengi değişti. Barça Heurtel liderliğinde müthiş bir geri dönüşe imza attı ve son saniyelere de 2 sayı önde girdi. Bu noktada sahneye çıkan isim Llull oldu ve gönderdiği son saniye basketiyle skoru 77-77 yaparak maçı uzatmaya götürdü.

Uzatmada ise Barcelona cephesinde Singleton ile Pangos sahne aldı ve bitime 21 saniye kala 5 sayı farkla üstünlüğü de sağladılar. Ama Real Madrid pes etmedi ve bitime 4 saniye kala 6-0’lık seriyle geri gelerek öne geçti. Normal sürenin aksine bu kez son sözü Barcelona söyledi ve kaptan Tomic’in basketiyle 94-93 kazanarak kupaya uzandılar. 

Maçın son bölümünde iki takım lehine de çalınmayan ve çalınan tartışmalı düdükle maça damgasını vurdu.

Bu sonuçla Barcelona üst üste ikinci kez kupanın sahibi oldu.

Barcelona’da Thomas Heurtel 22 sayı, 6 asist ile maçın MVP’si seçilirken, Victor Claver 15 sayı, 7 ribaund, Ante Tomic 14 sayı, 7 ribaund, Kyle Kuric 12 sayı ve Kevin Pangos 10 sayı, 3 asist yaptı.

Real Madrid’de ise Facu Campazzo 19 sayı, 5 asistle ön plana çıkarken Anthony Randolph 16 sayı, 7 ribaund, Fabien Causeur 14 sayı, Sergio Llull 13 sayı ve Gustavo Ayon 12 sayı, 8 ribaund, 5 asist yaptı.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Barça, Zalgiris Engelini Rahat Geçti

Turkish Airlines Euroleague 21. hafta mücadelesinde FC Barcelona konuk ettiği Zalgiris Kaunas‘ı fazla terlemeden 91-73 …