Güncel Haberler

5X5: 5 Büyük Ligde Kupa Mücadelelerinin En Değerli Oyuncuları- 18.02.19

Sizlerle birlikte geride bıraktığımız hafta Avrupa’daki 5 önemli ligde oynanan kupa mücadelelerinden (Türkiye Kupası, İspanya Kral Kupası, Almanya Kupası, Fransa Liderler Kupası, İtalya Kupası) ön plana çıkan en değerli oyuncuların performanslarına göz atacağız. Keyifli okumalar dilerim.

*** VTB Lig’de kupa mücadelesi oynanmazken liglere verilen arayı değerlendirerek All-Star organizasyonu yapıldı.

LUIGI DATOME (F / FENERBAHÇE BEKO)

İtalyan yıldız hem Vesely hem de Lauvergne’in yokluğunda pota altında Melli ile beraber ağır bir yükün altına girdi Anadolu Efes karşısında. Ancak yıllardır yaptığı gibi yine bu yükün altından da başarıyla kalktı İtalyan Ressam. Hem savunmada hem de hücumda neden koç Obradovic’in en güvendiği isimlerin başında geldiğini bir kez daha kanıtlamış oldu. En kritik yerlerde savunmada yaptığı bir blok ya da çaldığı top, hücumda sorumluluk alarak kullandığı bir topla rakibin direncini kıran Gigi, 33 dakika sahada kalırken 22 sayı, 7 ribaund, 4 asist, 28 verimlilik puanı ile Fenerbahçe Beko’yu güçlü rakibi Anadolu Efes karşısında galibiyete ve kupaya ulaştıran isim oldu. 

THOMAS HEURTEL (G / BARCELONA LASSA)

Fransız maestro Anadolu Efes günlerinden çok daha olgun çok daha verimli bir basketbol oynuyor Barcelona Lassa forması ile ki özellikle Real Madrid maçlarını ve tabiki finalleri çok seviyor. Geçtiğimiz sezon da İspanya Kral Kupası’nda MVP seçilen Heurtel, yine Real karşısında takımını galibiyete taşımayı başardı. Hücumda takımını en verimli şekilde yöneten, tempoyu doğru ayarlayan ve yaratıcılığı ile tam 94 sayı üretilmesini sağlayan Heurtel 23 dakika parkede kalırken katkısının rakamlarla özeti ise, 22 sayı, 3 ribaund, 6 asist, 22 verimlilik puanı olarak gerçekleşti.

NIKOS ZISIS (G  / BROSE BAMBERG)

1983 doğumlu olan emektar guard, bu sezon beklentilerin altında kalan Brose Bamberg’i kupa finalinde güçlü rakibi Alba Berlin karşısında adeta tek başına sırtladı zafere taşıdı. Yunan maestro özellikle hücum performansı açısından kariyerinin son yıllarında görmediğimiz derecede verimli bir performans sergilerken, maç topunda da gönderdiği isabetli üçlükle ne kadar soğuk kanlı ve winner bir oyuncu olduğunu tekrar herkese hatırlattı. Zisis 27 dakika parkede kalırken, 19 sayı (5/8 3sayı), 3 ribaund, 8 asist, 25 verimlilik puanı ile MVP ödülünü net olarak haketti.

JARELL EDDIE (F / STRASBOURG)

NBA patentli forvet Strasbourg’daki adaptasyon sürecini çabuk atlattı ve bir çok maçta koç Collet’nin en güvendiği silah olmuştu zaten. Liderler Kupası’nda ise sezonun en iyi performansını sergiledi, özellikle kritik yerlerde gönderdiği üçlükler, ribaundlardaki etkinliği ve savunmadaki enerjisi ile bir üst seviye için hazır olduğunun mesajını verdi, Euroleague takımlarının dikkatini çekmeyi başardı. Turnuvanın MVP’si seçilen Eddie, final maçında ise 11 sayı (3/8 3sayı), 7 ribaund, 3 asist, 3 top çalma, 16 verimlilik puanı ile yine çok yönlü bir performans sergilemişti.

ANDREW CRAWFORD (G-F / CREMONA)

Birleşik Amerikalı skorer Cremona ile çok iyi bir sezon geçiriyor ve takımının ligde tatlı sürpriz olmasının temel nedeni belki de. Bu performansını kupaya da taşıdı ve önce takımını finale taşıdı ardından da finalde galibiyetin, kupaya uzanan basketbolun mimarlarından oldu. Finale kadarki iki maçta da istikrarını hiç kaybetmeyen ve koç Sacchetti’nin en güvendiği hücum silahı olan Crawford, final maçında da 18 sayı (3/6 3sayı), 6 ribaund ile mücadele ederek MVP ödülünün sahibi oldu. Yüksek tempoda oyanayan ve keskin şutör arayan Eurocup ile Şampiyonlar Ligi seviyesindeki tüm takımların dikkatini çekmiştir eminim.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bologna, Venezia’yı Rahat Geçip Yarı Final Biletini Kaptı

Turin’in ev sahipliğinde düzenlenen İtalya Kupası çeyrek final maçında Virtus Bologna, rakibi Venezia‘yı 82-68’lik skorla …