Güncel Haberler

Fenerbahçe Beko Finalde Anadolu Efes’i Geçti ve Türkiye Kupası’nın Sahibi Oldu!

Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes’i 80-70’lik skorla mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı. Bu sarı lacivertlilerin 6.kupa zaferi oldu.

Adrien Moerman ve Doğuş Balbay’ın sayılarıyla oyuna başlayan Anadolu Efes, ilk 1.5 dakikayı 4-0 önde geçti. İlk sayılarını Kostas Sloukas ile bulan Fenerbahçe Beko, Ali Muhammed’in de isabetiyle 5.dakikada skorda dengeyi yakaladı (9-9). Hakem molasına Simon’un basketiyle giren Lacivert Beyazlılar, Micic ve Moerman’ın da skora katkı yapmasıyla ilk periyotu 20-16 önde tamamladı. İkinci periyotun ilk sayılarını Kostas Sloukas ile bulan Sarı Lacivertliler, Melih ve Kalinic’in de basketleriyle 14.dakikada 25-22 öne geçti. Mola alan Anadolu Efes, ara sonrasında Doğuş ve Moerman’ın üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basketlerle rakibinin serisine son verdi. Ancak karşılaşmanın ilk yarısını Fenerbahçe Beko 39-34 önde kapattı.

Üçüncü periyotta Simon ve Moerman’ın sayılarına Sloukas ile karşılık veren Fenerbahçe Beko, 24.dakikada 46-45’lik skorla üstünlüğünü korudu. Dunston ile pota altını etkili kullanan Anadolu Efes, buna karşın savunmada rakibini durduramadı. Mücadelenin final periyotuna 61-57 üstün giren Sarı Lacivertliler, Sloukas, Datome ve Green’in basketleriyle 36.dakikada 10 sayılık farkı yakaladı (73-63). Mola alan Anadolu Efes, aranın ardından Micic ile üç sayılık basket buldu. Ancak Nicolo Melli ile rakibine karşılık veren Fenerbahçe Beko, son bölümde skor avantajını koruduğu mücadeleyi 80-70 kazanarak şampiyonluğa ulaştı.

EDİTÖR YORUMU:

Sarı lacivertliler yarı finalde Lauvergne’i sakatlığa kurban verdiler ve Vesely’nin yokluğunda pota altı rotasyonları epey daralmıştı final maçı öncesinde. Anadolu Efes’in ise Moerman ve Dunston ile boyalı alanda ne kadar etkili olduğunu göstermişti daha önce. Ancak Fenerbahçe Beko maça o kadar istekli ve agresif başladı ki lacivert beyazlılar çoğu zaman pota altındaki bu üstünlüğü kullanamadılar. Sloukas ve Datome o kadar etkili bir performans sergilediler ki Anadolu Efes savunması onların enerjisine karşılık veremedi. Özellikle koç Ataman’ın sürekli dile getirdiği bench katkısı da sınıfta kaldı yine bu maçta. Beaubois üç sayı çizgisinden berbat bir maç çıkarırken denemeye de inatla devam etti, devam ettikçe de sarı lacivertlilerin ekmeğine yağ sürdü. Sloukas gereken yerlerde gönderdiği kritik üçlüklerle devreye girerken ayrıca yaptığı akıl dolu asistlerle de hep doğru arkadaşını sayıyla buluşturmayı başardı. Datome ise sadece hücumda değil savunmada da müthiş savaştı Anadolu Efes uzunları ile, yaptığı kritik müdahelelerle lacivert beyazlıların geri dönmesine engel olan isimdi. Zaten bu çok yönlü oyunuyla da maçın en değerli oyuncusu seçildi ve alkışları fazlasıyla haketti. Koç Obradovic’in öğrencileri bir kez daha bireylerin değil, sistemin ne kadar önemli olduğunu ve Vesely ile Lauvergne gibi iki önemli isim yokken bile çarkların nasıl dönebileceğini göstermiş oldular.

Fenerbahçe Beko’da Luigi Datome 22 sayı, 7 ribaund, 4 asist ve 28 verimlilik puanı ile mçaın yıldızı olurken, Kostas Sloukas da 19 sayı (4/7 3sayı), 9 asist, 19 verimlilik puanı ile galibiyetteki diğer faktörü oldu.

Anadolu Efes’de ise Adrien Moerman 18 sayı, 8 ribaund, 2 asist, 21 verimlilik puanı ve Vasilije Micic 16 sayı, 4 ribaund, 2 asist ve Bryant Dunston 15 sayı, 4 ribaund, 2 asist ile en iyi direnen isimler oldular ama galibiyet için yeterli olmadı bu performansları.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Final maçının en değerli oyuncusu olan Fenerbahçe Beko oyuncusu Luigi Datome’ye ödülünü TBF Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Akar sundu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Mijatovic, Tofaş Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 22. hafta mücadelesinde Anadolu Efes konuk olduğu Tofaş karşısında zorlansa da son nefeste 93-95’lik skorla …