Güncel Haberler

Türkiye Kupası’nda Yarı Finale Son Bileti Beşiktaş Sompo Japan Kaptı!

Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen Türkiye Kupası’nda Beşiktaş Sompo Japan, Tofaş’ı 89-83’lük skorla mağlup ederek yarı finale yükselen son ekip oldu. Yarı finalde Anadolu Efes ile karşılaşacaklar.

Muhsin ve Weems’in sayılarıyla oyuna hızlı başlayan Tofaş, ilk iki dakikayı 4-0 önde geçti. Burak Can Yıldızlı’nın serbest atış çizgisinin gerisinden bulduğu isabetle maçtaki ilk sayılarını kaydeden Beşiktaş Sompo Japan, 5.dakikada Erkan Veyseloğlu’nun basketiyle üstünlüğü eline aldı (8-7). İki takımında hücumda etkili olduğu bölümde Sammy Meija ve Kyle Weems ikilisiyle skor üreten Tofaş, ilk çeyreği de 25-20 önde tamamladı. İkinci çeyreğin ilk sayılarını Beşiktaş Sompo Japan’da Phillip Pressey ve Robin Benzing kaydederek skorda dengeyi yakaladı (25-25). Savunmadaki etkili oyunuyla rakibini top kayıplarına zorlayan ve Pressey, Rich ve Gibson üçlüsüyle hücumları değerlendiren Siyah Beyazlılar, devre sonunda soyunma odasına 48-39 önde gitti.

İlk dakikası Elegar ve Buva’nın karşılıklı sayılarıyla geçilen üçüncü periyotta Jason Rich’in isabetiyle Beşiktaş Sompo Japan 13 sayılık farkı yakaladı (53-40). Elegar ve Kadji ikilisiyle boyalı alanı kullanan Tofaş, Meija’nın da turnikesiyle durumu 53-48 yaptı. Ancak Rich ile rakibinin serisine son veren Siyah Beyazlılar, skordaki üstünlüğünü de korudu. Karşılaşmanın dördüncü çeyreğine 69-58 geride giren Tofaş, Garrett ve Weems ikilisiyle yakaladığı 7-0’lık seriyle skoru 69-65 yaptı. Gibson’ın serbest atışlarıyla dördüncü çeyrekteki ilk sayılarını kaydeden Beşiktaş Sompo Japan, Rich ve Samet’in de basketleriyle 37.dakikada durumu 83-77’ye getirdi. Son bölümde oyunun kontrolünü elinden bırakmayan Beşiktaş Sompo Japan, maçtan da 89-83 galibiyetle ayrıldı.

EDİTÖR YORUMU:

Kadro kalitesi, form grafiği ve tecrübe anlamında Tofaş maç öncesi bir adım öndeydi ama Beşiktaş son haftalarda biraz geri planda kalan yıldızı Rich’in alev aldığı bu zorlu maçtan galibiyet çıkarmayı başardı. Öyle ki Buva potanın pota altında vasat bir performans sergilemesine ve formda isimler Pressey ile Gibson’ın da pek ortalarrda olmamasına rağmen Rich adeta tek başına yetti Tofaş’a karşı. Siyah beyazlılarda ayrıca Samet de kenardan gelerek aldığı kritik hücum ribaundları ve güçlü Tofaş uzunlarına karşı verdiği savaşla alkışları topladı. Tabi bir alkışı da Burak Can hakediyor, özellikle ilk yarıda koç Ivanovic’in sürpriz silahı olarak hücumda kritik bir katkı vedi. Tofaş cephesinde ise kısalar beklendiği gibi iyi iş çıkarırken Buva’nın vasat olduğu bir günde Beşiktaş pota altında üstünlük kuramamaları elenmelerine neden oldu. Kadji ve Elegar beklentilerin çok altında kaldılar, ne hücumda ne de savunmada koç Ene’yi tatmin edemediler. Özetle Beşiktaş standart savunma performansının altında kaldığı ve aslında Tofaş’ın istediği tempoda oynanan bir maçta Rich’in müthiş performansı eşliğinde kazandı ve tur biletini kaptı.

Tofaş cephesinde Sammy Mejia 18 sayı, 4 ribaund, 2 asist, Kyle Weems 16 sayı, 6 ribaund, 2 asist ve Diante Garrett 14 sayı, 6 ribaund, 5 asist ile etkili olsalar da galibiyet için yeterli olamadılar.

Beşiktaş adına ise Jason Rich 30 sayı (4/7 3sayı), 5 ribaund, 2 asist ile yıldızlaşırken, Samet 13 sayı, 3 ribaund ve Kyle Gibson da 13 sayı, 3 ribaund, 3 asist ile galibiyette önemli rol oynadılar.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Hazırlık Maçı: Beşiktaş, Konuğu CSKA Moskova’ya Yenildi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerimizden Beşiktaş Emlakjet, milli maçlar nedeniyle verilen arayı değerlendirmek adına …