Güncel Haberler

Gaziantep’i Geçen Anadolu Efes 3.yarı Finalist Oldu

Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen Türkiye Kupası çeyrek final üçüncü maçında Anadolu Efes, Gaziantep Basketbol’u 73-59’luk skorla mağlup etti.

İlk dakikası karşılıklı boş hücumlarla geçilen mücadelede ilk sayıları Gaziantep Basketbol, Sarunas Vasiliauskas ile buldu. Doğuş Balbay ve Shane Larkin’in dış atışlardan kaydettiği isabetlerle skor üreten Anadolu Efes, buna karşın Vasiliauskas ve Tonye Frank’in basketlerine engel olamayınca skora denge geldi (9-9). Hakem molasının ardından oyunda Tonye Frank ve Shaq McKissic ile sayılar üreten Gaziantep Basketbol, ilk çeyreği de 19-16 önde tamamladı. Karşılıklı sayılarla başlayan ikinci çeyrekte Anadolu Efes, Simon, Moerman ve Micic üçlüsüyle sayılar buldu. Ancak Marko Tomas’ın üç sayılık basketiyle rakibinin serisine son veren Gaziantep Basketbol, durumu da 29-25’e getirdi. Mola alan Lacivert Beyazlılar, aranın ardından savunmadaki direnciyle rakibine kolay sayı şansı vermedi ve devre sonunda 39-33 üstünlüğü eline aldı.

Dunston’ın pota altı basketiyle üçüncü periyotun ilk hücumunu değerlendiren Anadolu Efes’e Gaziantep temsilcisi Can Uğur Öğüt ile karşılık verdi. Karşılıklı boş hücumların ardından Moerman ile turnike basket kaydeden Lacivert Beyazlılar, 25.dakikada 10 sayılık farkı yakaladı (45-35). Vasiliauskas’ın üç sayılık basketiyle rakibinin serisine son veren Gaziantep Basketbol, buna karşın savunmada rakibini durduramadı. Mücadelenin final periyotuna 57-46 üstün giren Anadolu Efes, son 10 dakikalık bölümde de skor üstünlüğünü korudu ve maçtan da 73-59 galibiyetle ayrıldı.

EDİTÖR YORUMU:

Maç öncesinde Anadolu Efes’in kadro kalitesi anlamında Gaziantep’ten net olarak üstün olduğunu biliyorduk ancak maçın ilk bölümünde Gaziantep yine sert savunması ve agresifliği ile bu farkı kapatarak iyi bir başlangıç yaptı, hatta ilk çeyreğin tamamını ve ikinci çeyreğin de ilk bölümünü üstün oynadılar. Ama önce Jekiri’nin faul problemine girmesi sonra da kenardan gelen yeni transfer Jelovac’ın faul problemine girmesi Anadolu Efes’in Dunston’ı devreye sokarak skora ortak olup, ardından da öne geçmesini sağladı. Zaten bu bölüm de maçın kırılma anıydı, kalan bölümde Larkin ve Micic liderliğinde rahat hücum eden, rakibini de kendi silahıyla vurup çok iyi savunma yapan, kenardan gelen Türk oyuncuların enerjisini de bu konuda kullanan Anadolu Efes farkı açarak beklediğinden de rahat bir galibiyet aldı.

Anadolu Efes cephesinde Adrien Moerman 16 sayı, 7 ribaund, 3 topçalma ile ön plana çıkarken, Vasilije Micic de 10 sayı, 4 asist ile çift haneli katkı veren diğer isim oldu.

Gaziantep’te ise 4 farklı isimden çift haneli skor katkısı geldi; Shaq McKissic 11 sayı, 2 asist, Sarunas Vasiliauskas 10 sayı, 5 asist, Tonye Jekiri 10 sayı, 11 ribaund, 2 asist, Marko Tomas 10 sayı, 5 ribaund ile mücadele ettiler.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Can, Petkim Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 10. hafta mücadelesinde Anadolu Efes konuk olduğu Aliağa Petkimspor‘u uzatma …