Güncel Haberler

Fenerbahçe Ülker Arena’da Büyükçekmece’yi Farklı Geçti

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nin 18. haftasında Fenerbahçe Beko, konuk ettiği Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol‘u 107-70’lik skorla mağlup etti.

Müsabakaya iki ekip de karşılıklı sayılar bularak başladı. Tiby’le iç ve dış atışlardan sayılar üreten Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol karşısında boyalı alandan Ali Muhammed ve Melli ile basketler bulan Fenerbahçe Beko, 4. dakikayı 14-8 üstün geçti. Oyunu dengeleyen konuk ekip, Berkay Candan ve Kerem Özkan’ın üç sayılık basketleriyle ilk çeyreği 22-21 önde tamamladı. Savunmaların sertleştiği ikinci çeyrekte Fenerbahçe Beko, Melih Mahmutoğlu’nun üç sayılık basketiyle, 14. dakikada öne (29-27) geçti. Hücumda ritmini arttıran ve dış atışlardan bulduğu sayılarla 17. dakikada farkı çift hanelere (43-32) taşıyan sarı-lacivertli ekip, soyunma odasına 50-36 üstün gitti.

Üçüncü çeyrekte hücumlardan boş dönen Arel Üniversitesi Büyükçekmece Basketbol karşısında rahat sayılar üreten Fenerbahçe Beko, Kalinic’in etkili oyunuyla 26. dakikada farkı 29 sayıya çıkardı: 72-43. Sarı-lacivertli ekip, final periyoduna da 81-56 önde girdi. Son çeyrekte rahat bir oyun sergileyen Fenerbahçe Beko, sahadan 107-70 galip ayrıldı.

Fenerbahçe Beko’da tam 6 oyuncu çift haneli skor üretiminde bulunurken, Ali Muhammed 14 sayı, 3 asist, Ahmet Düverioğlu 13 sayı, 7 ribaund ve Joffrey Lauvergne 13 sayı, 4 ribaund ile ön plana çıkan isimler oldular.

Konuk takımda ise Osiris Eldridge 13 sayı, 2 top çalma ve Devin Williams 12 sayı, 7 ribaund, 2 asist ile en iyi direnen isimler oldular.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …