Güncel Haberler

RESMİ: Gaziantep’ten Pota Altına Önemli Takviye!

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin tartışmasız en flaş takımı olan Gaziantep, Türkiye Kupası ve ligdeki play-off hedefi doğrultusunda pota altına çok önemli bir takviye yaptı.

Mütevazi bütçesine rağmen koç Markovic yönetiminde çok iyi basketbol oynayan ve Türkiye Kupası biletini kapmalarının yanı sıra play-off hedefine de emin adımlarla ilerleyen güneyin temsilcisi Delroy James’in sezon ortasında ayrılması ve Doğan Şenli’nin de sakatlanmasının ardından pota altında çok yanlız kalan Jekiri ile Orhan’ın yanına Sırp uzun Stevan Jelovac‘ı kadrosuna kattı.

Sezona Brose Bamberg forması ile başlayan 2.08 boyundaki 1989 doğumlu olan tecrübeli uzun, Almanya BBL’de 16 maçta ortalama 19.4 dakika süre alarak 11.9 sayı, %35.8 3sayı, 4.2 ribaund, 1.1 asist ve Şampiyonlar Ligi’nde ise 10 maçta 22.5 dakika süre alarak 12.1 sayı, %40.5 3sayı, 4.9 ribaund, 1.asist istatatistikleir ile mücadele etmişti. Jelovac aynı zamanda Sırbistan’ın Dünya Kupası elemeleri yolculuğunda da 7 maçta görev alırken 21.9 dakikada 11.3 sayı, %34.8 3sayı, 4.3 ribaund, 1.0 asist ortalamaları yakalamıştı.

Tecrbeli uzunun kariyerinin başında 2011-12 sezonunda ülkemizde Antalya Büyükşehir Belediye formasını da giymişti. Jelovac ayrıca kariyeri boyunca Kızıl Yıldız, Lİetuvos Rytas, Zaragoza ve Nizhny Novgorod formalarını da giymişti. 

Bir uzun olmasına rağmen daha çok yay gerisindeki etkinliği ile bilinen solak oyuncu, Gaziantep’in mücadeleci, agresif ve fiziksel oyununa zaman zaman uyum sağlamakta zorluk yaşayabilir. Ama hücuma getireceği çeşitlilik ve dış şut tehditi sayesinde özellikle yarı sahada penetreci Gazianantep kısaları ve Jekiri’nin boyalı alandaki etkinliği sayesinde çok fırsat bulup faydalı olacaktır.

Geçtiğimiz sezon, 15 Şubat’ta Nizhny Novgorod forması ile Kalev karşısında sergilediği muhteşem performansın görüntüleri:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …