Güncel Haberler

Milos Teodosic Serbest Kaldı, Peki Rotası Hangi Takım Olacak?

Takas döneminin sona ermesi ile Sırp guard Milos Teodosic‘i başka bir takıma gönderemeyen ya da senaryolarda kullanamayan Los Angeles Clippers beklendiği gibi oyuncuyu serbest bıraktı. Peki tecrübeli oyun kurucunun sonraki rotası ne olacak, planlarından Avrupa var mı?

Geçtiğimiz aylarda zaten bu konu yani Clippers tarafından serbest bırakılacağı gündeme gelmiş ve Euroleague takımlarının kendisine ilgisi olduğunu belirten Sırp yıldız Avrupa’ya dönmeye sıcak baktığını da dile getirmişti. Hatta sonrasında koç Ataman da kendisi ile ciddi şekilde ilgilendiklerini fakat Clippers serbest bırakmadığı için transferin gerçekleşmediğini belirtmişti.

Euroleague piyasasında onun istediği 2-2.5 milyon Euro tutarındaki kontratı karşılayabilecek çok sayılı takım var ki bunların en başında gelen CSKA, Real Madrid ve Barcelona mevcut guard rotasyonları nedeniyle onunla ilgilenmiyor. Güçlü şampiyonluk adaylarından olan Fenerbahçe Beko da sezon ortasında böyle pahalı bir oyuncuyu getirip takımın kimyasını bozabileceğini düşünüyor ki koç Obraodivic sisteminde özellikle savunma konusunda sorun yaratabilecek bir isim Teodosic.

Son durumda Teodosic artık resmen serbest ve kendisine yakın kaynaklar artı menajerinin ve kendisinin Sırp basınına verdiği son bilgilere baktığımızda olasılık sıralamasına göre aşağıdaki gibi bir liste karşımıza çıkıyor:

1 – Anadolu Efes:

Koç Ataman zaten kendisiyle ilgilendiklerini daha önce iletmişti. Ancak temsilcimiz adına asıl önemli nokta Larkin’in geleceği. Çünkü Amerikalı guard son maçlarda toparlandı ve koç Ataman’ın yüzünü güldürüyor. Onun NBA piyasasında serbest oyuncu olarak piyasası iyi ancak sezonun bu kritik kısmında onu takımdan göndermeden maaşını ödemeye devam ederek Teodosic hamlelerini yapması da zor görünüyor lacivert beyazlıların.

2 – Maccabi Tel Aviv:

Pargo sakatlıktan döndü ve Wilbekin de koç Sfairopoulos ile birlikte kendini bulmaya başladı. Ancak takımda Yunan koçun güvenebileceği başka bir guard yok. Güncel basketbolda maçın büyük bir bölümünü çift guard oynayan takımları düşündüğümüzde play-off kovalayan Maccabi’nin Ray, Bartolemou gibi isimlerle başarı yakalaması çok zor. Maddi olarak da kesenin ağzını açabileceklerini düşünüyorum. Her ne kadar Teodosic’in aklındaki ikinci takım olarak görünseler de mantık olarak hem oyuncu hem takım bazında en uygun seçenek olarak görünüyor.

3 – NBA (Chicago Bulls ve Orlando Magic)

Teo’nun NBA’de dili yandı bir kere ve Avrupa’ya dönmeye daha sıcak bakıyor ama halen NBA’de talipleri var. Yeniden yapılanmaya gidecek olan iki doğu temsilcisi Bulls ile Magic ona daha fazla süre taahhüt edip aklını çelebilirler. Ama verecekleri kontratın da onu tatmin etmesi gerekiyor ki yeniden yapılanan NBA takımlarının daha çok genç oyunculara yatırım yapmayı tercih ettiklerini düşündüğümüzde bu tekliflerin tecrübeli guardı pek de memnun edeceğini düşünmüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …