Güncel Haberler

Pınar Karşıyaka Formalite Maçında Kosova DeplasmanındaN Mağlup Dönüyor

FIBA Europe Cup 2.tur grubu son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka Kosova’da konuk olduğu Z Mobile Prishtina‘ya 78-82 kaybetti. Gruptan çıkmayı ve ikinci sıradaki yerini garantileyen temsilcimiz bu formalite maçında geniş bir rotasyon kullanarak bir çok oyuncusuna süre verdi.

Temsilcimiz maça iyi bir giriş yaparak hücumda etkin bir performans sergiledi ve ilk çeyreği de 26-16 önde kapamayı başardı. Ancak ikinci yarıda oyun tamamen tersine döndü ve ev sahibi hücumda kontrolü ele geçirirken Karşıyaka rotasyona gitmenin de etkisiyle hücumda ritmini kaybetti. Ama ilk çeyrekteki etkili oyunun kredisiyle devreye 42-39 önde girmeyi de başardı.

İkinci yarıya da daha agresif ve istekli başlayan Prishtina, Anderson’ın da devreye girmesiyle maça tamamen ortak oldu ve son çeyreğe 59-60 geride girdiler. Son çeyrekte de hücumdaki etkinliğini sürdüren ve rotasyona giderek savunma direncini ortaya koyamayan temsilcimiz karşısında farkı ufak da olsa açan Prishtina, bu farkı maç sonuna kadar koruyaral prestij maçından 82-78’lik skorla galip ayrılmayı başardı.

Öne çıkan performanslar:
Z Mobile Prishtina: Khalid Boukichou (16 sayı, 2 ribaund, 5 asist), Dardan Berisha (15 sayı, 3 ribaund, 4 asist), Kyan Anderson (15 sayı, 5 ribaund, 4 asist)
Pınar Karşıyaka: Egemen Güven (21 sayı, 11 ribaund), Sek Henry (21 sayı, 2 asist)

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Büyükçekmece Zaferi Ardından Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 22. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka konuk ettiği Onvo Büyükçekmece‘yi etkili hücum performansı sayesinde 93-87’lik …