Güncel Haberler

FIBA Europe Cup Son 16 Turunda Pınar Karşıyaka’nın Rakibi Belli Oldu!

FIBA Europe Cup son 16 turu kura çekimi yapıldı ve tek temsilcimiz Pınar Karşıyaka‘nın rakibi belli oldu.

Temsilcimizin rakibi FIBA Şampiyonlar Ligi’nde bir diğer temsilcimiz Banvit ile birlikte A grubunda  yer alan Ventspils oldu. Letonya ekibi 14 maçın ardından 6 galibiyet toplayabilmiş ve grubu 6.sırada tamamlayarak yoluna FIBA Europe Cup’da devam etme şansı bulmuştu. 

Ventspils, grupta iki kere temsilcimiz Banvit ile karşılaşmış ve Bandırma’daki ilk maçta 63-78 yenilirken, kendi sahalarındaki ikinci maçta ise sahadan 86-80’lik skorla galip ayrılmayı başarmışlardı. En dikkat çeken isimleri genç Letonyalı guard Rihards Lomazs. 1996 doğumlu olan 1.90 boyundaki oyuncu Şampiyonlar Ligi’nde 12 maçta ortalama 33.1 dakika süre alırken, 17.1 sayı, %50.7 3sayı, 2.8 ribaund, 2.9 asist gibi dikkat çekici istatistiklere de imza atmıştı.

Temsilcimiz ev sahibi avantajını elinde bulundurduğu eşleşmede ilk maçı 6 Mart tarihinde deplasmanda oynayacak olup, ikinci maçı ise 13 Mart tarihinde evimizde oynayacağız. İki maçın toplamında en çok sayı atan takımlar adlarını çeyrek finale yazdıracaklar.

Pınar Karşıyaka bu turu geçmesi durumunda çeyrek finalde Hollanda ekibi ZZ Leiden ile İtalyan ekibi Sassari’nin eşleşmesindeki galip ile karşılaşacak.

İşte tüm eşleşmeler:

Pınar Karşıyaka – Ventspils
Alba Fehervar – Telekom Baskets Bonn
Ironi Ness Ziona – Bakken Bears
Oliver Würzburg – Avtodor Saratov
Balkan BC – Unet Holon
Dinamo Sassari – ZZ Leiden
Pallacanestro Varese – Z Mobile Prsihtina
Donar Groningen – Filou Oostende

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Büyükçekmece Zaferi Ardından Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 22. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka konuk ettiği Onvo Büyükçekmece‘yi etkili hücum performansı sayesinde 93-87’lik …