Güncel Haberler

NBA All-Star Ünlüler maçında bir Türk!

NBA All-Star ünlüler maçında oynayacak isimler açıklandı. Kadroda ünlü doktor Mehmet Öz de yer aldı. Öz, 2010 All-Star Ünlüler maçında da forma giymişti.

Takımlar şöyle oluştu:

Ev sahibi takım: Terren J. Rapsody, Chris Daughtry, Bo Rinehart, Mehmet Öz, Mike Colter, Famous Los, JB Smoove, Steve Smith, A’ja Wilson, Jay Williams, Jason Weinmann
Koç: Daw n Staley

Deplasman takımı: AJ Buckley, Marc Lasry, Amanda Seales, Quavo, Adam Ray, Brad Williams, Ronnie 2K, Bad Bunny, Hasan Minhaj, Stefanie Dolson, Ray Allen, James Shaw JR
Koç: Sue Bird

Mehmet Öz kimdir?

1960, Cleveland, Ohio, Amerika doğumlu, Türk kökenli, Türk-Amerikalı doktor, program sunucusu ve yazar. Sağlıklı yaşam, Kanserden korunma konulu beslenme ve yaşam tarzı üzerine yaptığı programlarla tanınmaktadır.

Konya kökenli ünlü Prof. Dr. Mustafa Öz ve Suna Hanım‘ın oğlu olan Mehmet Öz, 11 Haziran 1960‘da Cleveland, Ohio, Amerika’da dünyaya geldi. Orta öğrenimini eğitimini Wilmington, Delaware‘deki Tower Hill School‘da tamamladı. 1982‘de Harvard Universitesi‘nden mezun oldu.

1985‘de Lisa Öz ile evlenen ünlü doktor’un bu evliliğinden; Daphne Nur, Anabella Sezen, Zoe Yasemin ve Oliver Mustafa adında dört çocuğu dünyaya geldi. 1986‘da yüksek öğrenim için (MD ve MBA) başvurduğu University of Pennsylvania School of Medicine ve The Wharton School‘u bitirdi.

1996‘da yılın Türk-Amerikalısı seçildi. 2009 yılında en önemli 500 müslüman arasında gösterildi. 2010‘da Talk Show’uyla 2010 gündüz yayınlanan en iyi Talk Show Emmy Ödülünü kazandı. “For Healing from the Heart” kitabı ile “Books for a Better America Award”a değer görüldü. “American Society of Laser Medicine and Surgery” Araştırma Ödülü’nün de sahibi olan Mehmet Öz, Columbia Üniversite Doktorlar ve Cerrahlar Fakültesi‘nin “Blake more Research Ödülü”nünde sahibi oldu. Türk ve Amerikan vatandaşı olan Öz, Türkiye‘de askerliğini de yapmıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Denver, Hawks’ı Ezdi Geçti!

NBA Batı ekibi Denver Nuggets konuk ettiği Doğu ekibi Atlanta Hawks‘ı 110-142’lik skorla adeta ezdi …