Güncel Haberler

Pınar Karşıyaka Nefes Kesen Mücadelede Beşiktaş’ı Uzatmada Geçmeyi Başardı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 17. hafta mücadelesinde normal süresi 77-77 eşitlikle biten müsabakada Pınar Karşıyaka, Beşiktaş Sompo Japan‘ı 89-87’lik skorla mağlup etti.

Karşılaşmaya daha etkili başlayan Beşiktaş Sompo Japan, 4. dakikada Burak Can Yıldızlı’nın 3 sayılık basketiyle 9-4 üstünlük kurdu. Pınar Karşıyaka farkı 1 sayıya kadar (10-11) indirse de Beşiktaş Sompo Japan periyodu 17-16 üstün tamamladı. İkinci periyoda Marei ve Berk’in basketleriyle başlayan ve 21-17 üstünlük kuran Pınar Karşıyaka, 15. dakikayı da 26-25 önde geçti. Son bölümde Benzing’in 3 sayılık basketleriyle etkili olan Beşiktaş Sompo Japan devreyi 40-35 galip bitirdi.

Üçüncü periyodun başında Burak Can Yıldızlı ve Rich’in sayılarıyla farkı 9 sayıya kadar (44-35) çıkaran konuk ekip karşısında Berk Uğurlu ve Evans’la etkili olan Pınar Karşıyaka, periyodun bitimine 2 dakika kala Berk Uğurlu’nun 3 sayılık basketiyle 55-55 beraberliği yakaladı. Yeşil-kırmızılı takım periyodu 59-58 önde tamamladı. Karşılıklı basketlerle başlayan dördüncü periyotta son 5 dakikaya ev sahibi ekibin 67-63 üstünlüğüyle girilmesine rağmen Beşiktaş Sompo Japan üstünlüğü tekrar ele geçirdi. Son 2 dakikasına 70-70 eşitliklikle girilen müsabakada oldukça çekişmeli geçen son bölümde eşitlik bozulmadı ve normal süre 77-77 eşitlikle sona erdi.

Uzatma periyodunda Henry ile etkili olan Pınar Karşıyaka, periyodun bitimine 2 dakika kala 4 sayılık farka ulaştı: 86-82. Yakaladığı 5-0’lık seriyle 87-86 üstünlük kuran Beşiktaş Sompo Japan karşısında Pınar Karşıyaka, Henry’nin 3 sayılık basketiyle 89-87 öne geçti. Beşiktaş Sompo Japan’ın son hücum şansını kullanamadığı müsabakayı Pınar Karşıyaka 89-87 kazandı.

EDİTÖR YORUMU:

Koç Çıvgın belki sezonun ilk bölümünde takımından istediği verimi alamadı. Ancak son bir kaç haftadır, aradığı beşi ve verimliliği takımından almaya başladı. Bu maçta da Berk, Walker, Henry üçlüsünü birlikte oynatarak genel anlamda Beşiktaş’ı çok zorladılar. Özellikle Berk’in her geçen gün kazandığı tecrübe ve özgüvenle aldığı süreleri dopdolu kullanması, hatta takımının hücumda en önemli silahı olması tüm basketbol severleri ayrıca mutlu ediyor. Uzun yıllardır oyun kurucu sorunu yaşayan milli takımımız adına müthiş sevindirici bir haber. Diğer taraftan Beşiktaş ise Rich ve Buva’nın sazı eline almalarıyla son haftalarda iyi basketbol oynamaya başladı. Fakat halen maç sonlarını oynama konusunda ciddi problemleri var. Bu zorlu deplasmanda da Karşıyaka’ya karşı çok iyi direndiler, maçı uzatmaya da götürdüler ama sonunu getiremediler.

Öne çıkan performanslar:
Pınar Karşıyaka: Berk Uğurlu (25 sayı, 4/8 3sayı, 6 ribaund, 4 asist), Chris Evans (20 sayı, 2/5 3sayı, 8 ribaund, 2 blok)
Beşiktaş SJ: Jason Rich (25 sayı, 3 asist), Ivan Buva (17 sayı, 10 ribaund, 2 asist)

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …