Güncel Haberler

Haftanın Açılış Maçında Kazanan Taraf Tofaş Oldu

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nin 17. haftasında Tofaş, deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor‘u 87-82’lik skorla mağlup etti.

Müsabaka karşılıklı sayılarla başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Holloway’in iç ve dış atışlardan kaydettiği sayılarla 3. dakikayı 12-7 üstün geçti. Pota altından sayılar üreten turuncu-lacivertli ekip karşısında Garrett’le arka arkaya basketler bulan Bursa temsilcisi, ilk çeyreği 25-22 önde tamamladı. İkinci çeyrekte hücumlardan boş dönen İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a pota altında üstünlük kuran Tofaş, 15. dakikada farkı çift hanelere çıkardı: 29-40. Elegar ve Garrett’in sayılarıyla üstünlüğünü sürdüren Bursa temsilcisi, soyunma odasına 47-37 üstün gitti.

İkinci yarıya hücumda etkili başlayan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Babic’in dış atışlardan Semih Erden’in pota altından arka arkaya kaydettiği sayılarla 25. dakikada farkı 3 sayıya (51-54) indirdi. Çabuk toparlanan Tofaş, Kadji ve Weems’in üç sayılık basketleriyle farkı açtı ve final periyoduna 65-59 üstün girdi. Son çeyrekte kötü hücum eden İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında dış atışlardan arka arkaya sayılar üreten Tofaş, 34. dakikada farkı 13 sayıya (63-76) taşıdı. Mejia’nın sayılarıyla skor üstünlüğünü koruyan Tofaş, sahadan 87-82 galip ayrıldı.

EDİTÖR YORUMU:

İBB cephesinde Heslip ve Ellis transferleri takıma net olarak güç katmış, özellikle Heslip ile birlikte Holloway artık yanlız kalmıyor hücumda. Ellis de ribaundlardaki savaşçı kimliği ve savunmadaki enerjisi ile değerli bir parça olacak ligde kalma mücadelesinde ancak tabiki halen hazır değiller ve Tofaş gibi güçlü rakiplere karşı direnmeleri zor. Koç Ene’nin öğrencileri zaman zaman savunmada ciddi sıkıntılar yaşasalar da hücumda Mejia liderliğinde skor yükünü akıllıca paylaşarak İBB’nin savunma zaaflarını değerlendirerek sonuca gitmeyi başardılar. Ama ilerisi için savunmada sertlik seviyesini yukarı çekip istikrarı yakalamaları gerekiyor artık.

Öne çıkan performanslar:
İstanbul BBSK: Tu Holloway (23 sayı, 2 ribaund, 3 asist, 5 topçalma), Brady Heslip (20 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 2 topçalma)
Tofaş: Sammy Mejia (18 sayı, 4 ribaund, 7 asist), Kenneth Kadji (17 sayı, 7 ribaund), Diante Garrett (15 sayı, 2 ribaund, 10 asist, 2 topçalma)

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …