Güncel Haberler

Galatasaray Doğa Sigorta Geriden Gelerek Bahçeşehir Koleji’ni Yenmeyi Bildi

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nin 17. haftasında Galatasaray Doğa Sigorta, konuk ettiği Bahçeşehir Koleji’ni 88-73’lük skorla mağlup etti.

Müsabakada dış atışlardan bulduğu sayılarla 3. dakikayı 9-4 üstün geçen Galatasaray Doğa Sigorta karşısında 10-0’lık seri yakalayan Bahçeşehir Koleji, 5. dakikada farkı 5’e çıkardı: 9-14. Rautins’in üç sayılık basketiyle 7. dakikada fakı çift hanelere (12-23) taşıyan konuk ekip, ilk çeyreği 24-21 önde tamamladı. İkinci çeyrekte pota altından Ege Arar’la sayılar bulan Galatasaray Doğa Sigorta’ya Can Altıntığ’ın iç ve dış atışlardan kaydettiği basketlerle karşılık veren Bahçeşehir Koleji, 16. dakikada farkı 9 sayıya (29-38) taşıdı. İki ekip de boyalı alandan rahat sayılar üretirken konuk ekip, soyunma odasına 45-38 önde gitti.

İkinci yarıda savunmasını sertleştiren Galatasaray Doğa Sigorta, Hayes’in dış atışlardan arka arkaya kaydettiği sayılarla 25. dakikada farkı 2 sayıya (50-52) indirdi. Rakibine kolay sayı şansı vermeyen ve öne geçen sarı-kırmızılı ekip, Harrison ve Arapovic’in basketleriyle final periyoduna 59-57 üstün girdi. Son çeyreğe iki ekip de karşılıklı sayılar bularak başladı. Hücumlardan boş dönen rakibi karşısında Klobucar ve Webster’le üç sayılık basketler bulan Galatasaray Doğa Sigorta, 35. dakikada farkı 8 sayıya çıkardı: 71-63. Göksenin Köksal ile Hayes’in basketleriyle farkı açmaya devam eden Galatasaray Doğa Siğorta, sahadan 88-73 galip ayrıldı.

EDİTÖR YORUMU:

Galatasaray son haftaların en formda takımlarından biri ve bu başarının temel faktörlerinden biri olan Auguste’dan bu mtaç faydalanamadılar. Ancak buna rağmen takımın eleştiri odağındaki iki ismi Klobucar ile Webster’in ekstra performasnları artı Hayes’in sazı eline almasıyla geriden gelerek çok önemli bir galibiyete imza attılar. Bahçeşehir zaten pota altında vasat bir takım ve hazır Auguste yokken maça daha fazla ağırlıklarını koymalarını  beklerdim fakat ne Harris ne de Colom beklentileri karşılayamadılar. Koç Erdoğan’ın öğrencileri bir kez daha Sinan Erdem’de ateşli taraftarlarını arkalarına alarak galibiyete uzandılar ve play-off sıralamasında çok değerli bir galibiyete imza attılar ki sezonun kalanı için de çok olumlu sinyaller verdiler. Bahçeşehir’de ise düşüş sürüyor ve toparlanmazlarsa play-off şansları zora girecek.

Öne çıkan performanslar:
Galatasaray Doğa Sigorta: Nigel Hayes (25 sayı, 4/4 3sayı, 12 ribaund, 5 asist, 2 topçalma), Aaron Harrison (16 sayı, 4/7 3sayı, 2 asist, 2 topçalma), Tai Webster (16 sayı, 2 ribaund, 5 asist)
Bahçeşehir Koleji: Andy Rautins (14 sayı, 4/7 3sayı, 2 ribaund), D.J. White (13 sayı, 3 ribaund), Quino Colom (13 sayı, 6 ribaund, 3 asist)

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …