Güncel Haberler

Khimki Son Çeyrekte İşi Bitirdi

Turkish Airlines Euroleague 21.hafta mücadelesinde yıldızlarından yoksun olan Khimki evinde ağırladığı Zalgiris Kaunas‘ı son çeyrekteki müthiş savunma performansıyla 74-64 yenmeyi başardı. Bu sonuçle iki takımın da galibiyet sayıları 8 olarak eşitlenmiş oldu.

Hem Shved hem de Gill’den yoksun oynayan Khimki maça kontrollü başladı ve savunmada vidaları sıkacağının sinyallerini ilk çeyrekten verdi, 19-17 önde tamamladılar başlangıç çeyreğini. İkinci çeyrekte koç Jasikevicius’un uyarılarına ve molalarına rağmen Zalgiris, ev sahibinin 3 sayı çizgisinin gerisindeki etkinliğine çözüm bulamadı. Ancak Litvanya ekibi de potaya giderek karşılık verince denge bozulmadı, soyunma odasına Zalgiris’in 37-36 üstünlüğü ile girildi.

İkinci yarıya çok iyi başladı misafir takım ve 12-5’lik seriyle maçtaki en önemli üstünlüğü 8 sayı farkla yakaladılar. Rus ekibi üçüncü çeyrekte sadece 11 sayı bulabilince Zalgiris maçın final çeyreğine 56-47 önde girmeyi başardı. Son çeyreğe ise Corcker liderliğinde Khimki nefis bir giriş yaptı ve 12-2’lik seri ile maça ortak olup öne de geçmeyi başardılar. Savunmayı ciddi şekilde sertleştiren Khimki karşısında skor üretemekte çok zorlanan Zalgiris farkın açılmasına engel olamadı ve ev sahibi 27-8’lik son çeyrek skoru ile maçtan 74-64 ile kritik bir galibiyet çıkardı.

Öne çıkan performanslar:
Khimki: Tony Crocker 14 sayı (4/5 3sayı), 3 ribaund, 2 asist, Malcolm Thomas 16 sayı, 8 ribaund, Jordan Mickey 20 sayı, 9 ribaund
Zalgiris: Nate Wolters 10 sayı, 2 ribaund, 3 asist, Marius Grigonis 15 sayı, 2 ribaund, 2 asist

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …