Güncel Haberler

Hakan Demir : ‘’7 gün 24 saat basketbolla yaşayan bir Kulübüz.’’

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde göreve geldiği Banvit‘i dipten yukarıya taşıyan koç Hakan Demir, Hürriyet gazetesine açıklamalarda bulundu ve : ‘’Banvit yıllardır basketbola hizmet edip, bu branşın gerçeklerini benimsemiş bir camia. Takımın çabuk toparlanmasını sağlayan en önemli faktör senelerdir süren bu gelenektir.’’ dedi.

Parkedeki duruşundan oyuncularıyla olan diyaloglarına ve demeçlerine kadar herkese örnek olan bir karakter : Hakan Demir.

Türk basketboluna sayısız yetenek kazandıran ve katma değerler üretip ligimizin değerini yukarıya çeken bir ekip : Banvit BK.

İki etkili element birleşip, birbirinin kimyasını hissedince ortaya ‘’Bandırma’da basketbolun başka olduğu’’ gerçeği çıktı bir anda. Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin ilk 11 haftasında 2 galibiyet aldı. Koç Hakan Demir’in gelişi sonrası ise ligde 4’te 4 yaptı Banvit. Biz de baş mimarı olan Hakan Demir’e sorularımızı yönelttik. İşte koçun samimi yanıtları.

Yönetim ve ekibimin çabaları muazzam

Göreve geldikten sonra olumlu mesafe kat etmemizin sebebi çok. Banvit yıllardır basketbola hizmet edip bu branşın gerçeklerini benimsemiş bir camia. Çabuk toparlanmamızı sağlayan en önemli faktör yıllardır süren bu kıymetli gelenektir. 7 gün 24 saat basketbolla yaşıyoruz. Banvit ruhu geri döndü. Buradaki malzemeyi en iyi bir şekilde analiz edip en iyi takım kimyasını oluşturmak için zaman harcadım. Yönetim ve ekibimizle de uzun süreli çalışmalar yaptık. Deplasmanda Sakarya BŞB, Türk Telekom ve Büyükçekmece’yi, evimizde de Fenerbahçe’yi yendik. Bu galibiyetler güvenimizi arttırdı.

Fenerbahçe Zaferi ile güven arttı

Şüphesiz ki Fenerbahçe, Avrupa basketbolunun en tepesinde. Türkiye ve Euroleague’de çok maç kaybetmeyen böyle kaliteli bir takımı yenmek tabii ki bize öz güven katmıştı. Eski günlere duyulan hasretle taraftarımız bizi muhteşem desteklemişti.

Kimi oynatırsam kazanırım?

Benim için herhangi bir A Takım oyuncusunun yaşı ve pasaportu tamamen önemsiz. Süper Lig’deki bir koçun hedefi hep maç kazanmak olmalı. Asla ‘’Genç ya da yabancı oynatayım’’ diye bakmam. ‘’Kazanmak için kimi oynatmalıyım.’’ derim. Mevcut Türk oyuncularımızın hepsi altyapımızdan yetişmiş isimler. Genç olabilirler ama çok tecrübeliler. D.J. Shelton iyi uyum sağladı. Sezon başından beri de sadece oyuncularımız Alex Perez ve Jordan Morgan sürekli devam edebildi. Kaliteli ve birbirini iyi anlayan bir ekibe sahibiz.

İlk günden beri yalnız değiliz

Basketbol gelişen ve değişen bir oyun. Ama detaylarda gelişip değişse de hiç değişmeyen iki önemli kural var. Sayın Aydın Örs’ün Efes Pilsen’de uyguladığı, bizi de ziyarete geldiğinde tekrar vurguladığı yaklaşım; savunmada yardımlaşma, hücumda paylaşma. Bu felsefeyle yola çıkmıştık. Mottom; saha içi ve dışında disiplin. Disiplin yoksa başarı gelmez. Basketbolun, yeniden icat ettiğimiz bir hali yok. Bize ilk günden itibaren daima güvenip yalnız bırakmayan değerli taraftarımıza çok teşekkür ediyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Bursa Derbisinde Kazanan Tofaş Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 25. hafta programında sahne alan Bursa derbisinde Tofaş, konuk olduğu …