Güncel Haberler

Darüşşafaka Tekfen Son Şampiyona İyi Direndi Ama Sonunu Getiremedi

Turkish Airlines Euroleague 21.hafta mücadelesinde temsilcimiz Darüşşafaka Tekfen evinde ağırladığı Real Madrid‘e çok iyi direndi ama sonunu getiremedi ve 82-86 kaybetmekten kurtulamadı.

Bu sonuçla, yeşil-siyahlılar 18. kez mağlup oldu, Real Madrid ise 17. galibiyetini elde etti.

Mücadele karşılıklı basketlerle başlarken hücumda tempolu oynayan Real Madrid, ilk çeyreği 23-16 önde tamamladı.

İkinci periyoda etkili bir başlangıç yapan İspanyol ekibi, hücumda skor üretmekte sorun yaşayan Darüşşafaka Tekfen karşısında 13. dakikada farkı 12 sayıya çıkardı: 18-30. Douglas’la arka arkaya sayılar bularak hücumda ritmini bulan yeşil-siyahlılar, 18. dakikada farkı 7 sayıya (36-43) indirdi. Çeyreğin son bölümlerinde hücumda yeniden toparlanan Real Madrid, soyunma odasına 15 sayılık (53-38) üstünlükle girdi.

İkinci yarı tempolu başladı. Darüşşafaka Tekfen, dış atışlardan Douglas, Evans ve Muhammed Baygül ile isabetler bularak oyuna tutunmaya çalışsa da hücumda pota altını iyi kullanan Real Madrid, son çeyreğe 72-59 önde gitti.

Darüşşafaka Tekfen, dördüncü periyoda savunmada ve hücumda oldukça etkili başladı. Evans, Muhammed Baygül ve Kartal Özmızrak’ın basketleriyle 7-0’lık seri yakalayan yeşil-siyahlılar, 32. dakikada farkı 6 sayıya indirdi: 66-72. Taraftarının da desteğini arkasına alan yeşil-siyahlı ekip, top kayıpları yapan ve hücumdaki temposunu kaybeden Real Madrid karşısında bitime 2 dakika 31 saniye kala Evans’ın pota altından bulduğu basketle farkı 1 sayıya kadar düşürdü: 79-80. Büyük çekişmeye sahne olan maçta Darüşşafaka Tekfen, bitime 38 saniye kala Douglas’ın üç sayılık basketiyle eşitliği sağladı: 82-82. Real Madrid, Tavares’in serbest atış isabetleriyle skor üstünlüğünü (82-84) eline aldı. Kalan sürede serbest atışlardan sayılar bulan İspanyol ekibi, final hücumunda skor üretemeyen yeşil-siyahlıları 86-82 mağlup etti.

Editör Yorumu:

Darüşşafaka Tekfen her ne kadar iddiası kalmamış olsa da VW Arena’da konuk ettiği Euroleague’in güçlü takımlarına kök söktürmeye devam ediyor. Bu akşam da Eric’in erken faul problemi ile limitli süre almasına karşın Evans’ın müthiş performansı ile güçlü Real pota altı rotasyonuna karşı çok iyi direndiler. Kariyer gecesini oynayan Douglas harika işlere imza atarken kenardan gelen Kartal da savunmadaki enerjisi, yüksek isabetli dış şutları ve oyunu forse etmesi ile x-faktör oldu. Ancak Daçka bir kez daha maç sonunu oynayamama krizini yani tecrübe sorununu aşamadı. Koç Ernak’ın dediği gibi öğrenmeye devam ediyorlar.

Öne çıkan performanslar:
Darüşşafaka Tekfen: Toney Douglas (27 sayı, 6/11 3sayı, 3 ribaund, 4 asist), Jeremy Evans (18 sayı, 2/3 3sayı, 12 ribaund, 2 asist, 3 blok)
Real Madrid: Anthony Randolph (15 sayı, 5 ribaund), Trey Thompkins (15 sayı, 3 ribaund)

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …