Güncel Haberler

Bahçeşehir Koleji, Deplasmanda Afyon’u Rahat Geçti

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nin 16. haftasında Bahçeşehir Koleji, deplasmanda Afyon Belediyespor‘u 80-70’lik skorla mağlup etti.

Maçın ilk dakikaları iki takımın da karşılıklı sayıları ile geçilirken, Rautins ve Dj White ile etkili olan Bahçeşehir Koleji, ilk çeyreği 24-14 önde geçti. İkinci çeyreğe Hagins ile Carter’ın etkili oyunuyla başlayan ev sahibi Afyon Belediyespor, oyunu dengelemeye çalışsa da Bahçeşehir Koleji devreye 41-33 önde gitti.

Üçüncü çeyrekte de konuk ekip üstünlüğünü korudu. Rakibine 16 sayı fark atan Bahçeşehir Koleji üçüncü çeyreği de 63-47 üstün tamamladı. Afyon Belediyespor’un son çeyrekteki çabaları da sonucu değiştirmeye yetmedi. Bahçeşehir Koleji, Afyon Belediyespor’u 10 sayı farkla 80-70 yenmeyi başardı.

EDİTÖR YORUMU:

Bahçeşehir Koleji son maçta sakatlığı nedeniyle oynamayan İspanyol maestro Colom’u kadroya aldı ama ona ihtiyaç bile duymadı diyebiliriz. Harris liderliğinde Afyon deplasmanında beklediğinden çok daha az direnç gören Bahçeşehir Koleji rahat bir galibiyete imza attı. Afyon takımdan ayrılan McGee ile Knight’ın yerini doldurmakta daha da gecikecekse ya da hiç doldurmama kararı verdiyse kalan maçlarda ligde kalma yolunda işleri hiç ama hiç kolay olmayacak. Kısa rotasyonunda tüm yük emektar Calloway’in sırtına binmiş durumda ve o bu yükü taşıyabilecek seviyede değil artık…

Öne çıkan performanslar;
Afyon Belediyespor: Jamelle Hagins (24 sayı, 3 ribaund, 2 asist, 2 blok), Robert Carter (13 sayı, 4 ribaund), Altan Erol (10 sayı, 9 ribaund)
Bahçeşehir Koleji: Manny Harris (25 sayı, 4/9 3sayı, 4 ribaund, 2 asist), Andy Rautins (16 sayı, 4/10 3sayı, 4 ribaund, 3 asist, 2 topçalma), D.J. White (16 sayı, 3 ribaund, 2 asist, 3 blok)

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …