Güncel Haberler

Buducnost Evindeki İstikrarı Gran Canaria Karşısında da Sürdürdü

Turkish Airlines Euroleague 20.hafta mücadelesinde Buducnost Moraca’da konuk ettiği Gran Canaria‘yı 75-70 yenerek iç sahadaki formda grafiğini sürdürdü.

Buducnost, bu sonuçla temsilcimiz Darüşşafaka ve son şampiyon Real Madrid’in ardından üst üste 3. iç saha maçından da galibiyetle ayrıldı. Gran Canaria ise 14. mağlubiyetini alırken son 5 maçında da parkeden mağlup ayrıldı.

Maça iyi başlayan ev sahibi, ilk çeyreği de 27-24’lük skorla üstün tamamladı. İkinci çeyrekte Buducnost’a sadece 9 sayı izni veren Gran Canaria, ilk yarıyı da 38-36 önde kapattı. Üçüncü çeyrekte yeniden üstünlüğü eline geçiren Buducnost, son çeyreğe de 61-57 önde giren taraftı. Maçın final çeyreinde de üstünlüğünü korumayı başaran Karadağ temsilcisi, karşılaşmadan 75-70’lik skorla galip ayrıldı.

Öne çıkan performanslar;
Buducnost: Norris Cole (20 sayı, 5 ribaund, 5 asist), Goga Bitadze (16 sayı, 7 ribaund, 2 asist, 3 blok)
Gran Canaria: Sim-Sander Vene (16 sayı, 4/6 3sayı), Anzejs Pasecniks (12 sayı, 6 ribaund), Xavier Rabaseda (12 sayı, 5 ribaund)

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …