Güncel Haberler

BSL’de Açılış Maçının Galibi Türk Telekom

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nin 16. haftasında Türk Telekom, sahasında Adatıp Sakarya Büyükşehir Belediye Basketbol‘u 76-53’lük skorla mağlup etti.

Karşılaşmada ilk basket 2. dakika dolarken misafir takım oyuncusu Uğur Dokuyan’dan geldi. Maça iki takım da özellikle hücumda kötü başlarken ilk 3 dakika konuk ekibin 4-3 üstünlüğünde geçildi. Karşılaşmada dengeyi bulan Türk Telekom, Metin Türen’in basketiyle 5. dakikayı 10-7 üstün geçti. Stimac ve Landesberg ile pota altını iyi kullanan ev sahibi ekip, ilk çeyreğin bitimine 3 dakika kala farkı 8 sayıya (17-9) çıkardı. Bu dakikadan sonra da üstünlüğünü sürdüren Türk Telekom, çeyreği 23-13 önde kapattı. Türk Telekom ikinci çeyreğe Ender Arslan’ın 3 sayılık basketiyle başladı. Ender Arslan’ın sayısından sonra duraklayan ev sahibi ekip sayı bulamazken konuk takımı skoru 26-18’e getirdi. Savunma ribauntlarında başarısız olan başkent ekibi, konuk takımın hatalarını iyi değerlendirerek ilk yarının son 5 dakikasına 35-20 önde girdi. Kaya Peker’in girmesiyle pota altında daha etkili olan Türk Telekom, 40-22’lik skorla devrenin bitimine 3 dakika kala üstünlüğünü devam ettirdi. Nusret Yıldırım’ın 3 sayılık basketiyle 43-25’lik skoru yakalayan Ankara ekibi, devreyi 43-27 önde bitirdi.

Adatıp Sakarya Büyükşehir Belediye Basketbol üçüncü çeyreğe Alp Karahan’ın 3 sayılık basketiyle başlarken ev sahibi ekip buna Ender Arslan ile karşılık verdi. Konuk ekip, 3 sayılık basketlerine devam ederken aradaki farkı da 9 sayıya (45-36) indirdi. Sakarya temsilcisi, Edogi’nin basketiyle 11-2 seri yakaladı ve çeyreğin bitimine 5 dakika kala skoru 45-38’e getirdi. Farkın azalmasının ardından toparlanan Türk Telekom, hızlı hücumda Redding ile basket bularak skoru 50-38’e taşıdı. Bu periyodun son 2 dakikasına 53-41 önde giren Türk Telekom, çeyreği 60-45 üstün tamamladı. Son çeyreğe konuk ekip ön alanda baskı yaparak başlamasına rağmen Türk Telekom oyun disiplininden kopmadı ve farkı giderek açtı: 68-48. Türk Telekom maçın son 5 dakikasına 20 sayılık farkla girdi: (71-51) Karşılaşmanın son 2 dakikasına 73-53 önde giren başkent ekibi, müsabakayı 76-53 kazandı.

EDİTÖR YORUMU:

İlk yarının en formda takımlarından biri olan ve ilk 4 yarışının önemli adaylarından Türk Telekom, ikici yarıya da rahat bir galibiyetle başladı. Landesberg ile Stimac’ın vasat bir performans sergilediği maçta sahneye çıkan Campbell takımını galibiyete taşıyan isim oldu. Sadece 3 yabancıyla oynayan ve finansal krizin halen tam olarak aşılamadığı Sakarya’nın özellikle deplasmanlarda ayakta kalması hakikaten çok zor. Artık kendi evlerinde denk rakiplere karşı sürpriz galibiyetler kovalayacaklar ama takviye yapamazlarsa mevcut durumda ligde kalmaları büyük şans olur…

Öne çıkan performanslar;
Türk Telekom: T.J. Campbell (15 sayı, 5/9 3sayı, 4 ribaund, 2 asist, 2 topçalma), Sylven Landesberg (11 sayı, 9 ribaund, 5 asist, 2 topçalma)
Adatıp Sakarya BŞB: Junior Etou (14 sayı, 13 ribaund, 2 asist), TK Edogi (9 sayı, 10 ribaund, 2 blok)

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …