Güncel Haberler

Fenerbahçe Beko’nun Bu Kez Kurbanı Olympiakos

Turkish Airlines EuroLeague 20. hafta mücadelesinde Olympiakos’u konuk eden temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan mücadeleden 90-75 galip ayrılarak toplamda 18. galibiyetini elde etti ve zirvedeki yerini korudu.

Green, Ali Muhammed Ve Kalinic ile skor üreten temsilcimiz ilk beş dakikayı 15-6 önde geçti. Maçtan önce EuroLeague’de aralık ayının en değerli oyuncusu ödülünü alan Vesely’nin savunmadaki yüksek performansıyla üstünlüğünü koruyan Fenerbahçe Beko, ilk çeyreği 21-15 önde tamamladı. Olympiacos ikinci çeyrekte skoru 23-23’e getirdi ama temsilcimiz 9-0’lık seriyle 32-23 öne geçti. Ali Muhammed’in basketleriyle farkı çift hanelere taşıyan sarı lacivertliler devreyi 40-28 üstün bitirdi.

Fenerbahçe Beko ikinci yarıya Ahmet Düverioğlu’nun üst üste üç smacıyla başladı. Farkı bir ara 22 sayıya kadar çıkaran temsilcimiz üçüncü çeyreği de 68-54 önde geçti. Son çeyrekte Olympiacos farkı dokuz sayıya indirdiği bölümde Guduric ve Ali Muhammed ile basketler bulan sarı lacivertliler, rakibin oyuna ortak olmasına izin vermedi. Nikola Kalinic’in de skora katkısıyla üstünlüğünü koruyan temsilcimiz, karşılaşmayı 90-75 kazandı.

EDİTÖR YORUMU:

Sarı lacivertliler her zamanki gibi bildiğimiz savunma performansı ve kontrollü oyunla tamamen sirkülase etti, devre dışı bıraktı Olympiakos’u ilk yarıda, sadece 28 sayıya izin verdiler. Ama maçın asıl kritik anları 3.çeyrekte yaşandı, çeyreğin son 4 dakikasında tam 34 sayı izledik, evet yanlış anlamadınız, tam 34 sayı. İki takımın da üçlük patlaması yaşadığı bu anlarda 1.5 dakika içinde takımlar karşılıklı olarak tam 6 üç sayı isabeti buldular. Green’in bu maçta sergilediği form da başta Fenerbahçe taraftarı olmak üzere tüm basketbol severlere “nihayet” dedirtti. Özellikle onun yay gerisinden sergilediği yüksek yüzdeli performans takımın hücumdaki direncini bir değil bir kaç kat yukarı çekti ikinci yarıda. Özetle Fenerbahçe Beko yine takım olarak en iyisini en doğrusunu kendi içinden çıkartarak sahneledi, gerekeni yaptı.

Öne çıkan performanslar;
Fenerbahçe Beko: Erick Green (17 sayı, 4/4 3sayı, 2 ribaund), Nikola Kalinic (16 sayı, 2 ribaund, 2 topçalma), Ali Muhammed (13 sayı, 2 ribaund, 10 asist)
Olympiakos: Janis Timma (14 sayı, 4/7 3sayı, 2 asist), Janis Strelnieks (13 sayı, 4 ribaund, 4 asist)

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …