Güncel Haberler

RESMİ: Baskonia’dan NBA Patentli Forvet Takviyesi

Sakatlıklarla boğuşan ve forvet rotasyonunda Shengelia’dan sonra Garino’yu da kaybeden Baskonia, kadrosuna takviye yaparak NBA patentli Jalen Jones ile sezon sonuna kadar anlaşma imzaladı.

2.01 boyunda olan 1993 doğumlu atletik forvetin kariyerinin büyük bir kısmı G-League’de geçerken NBA’de de Boston, Dallas, New Orleans ve Cleveland gibi takımlarda toplam 32 maçta forma giymişti.

Jalen Jones bu sezon G-League’de 82 maçta sahne alırken 19.9 sayı, %32.0 3sayı, 7.9 ribaund, 2.2 asist ortalamaları tuttururken geçtiğimiz günlerde Cleveland tarafından serbest bırakılmıştı.

Atletik özellikleri ile dikkat çeken Jones, her ne kadar genelde 2 ve 3 numaralarda görev alsa da Avrupa basketbolunda fiziği ve atletizmi ile rahatlıkla 4 numarada da görev alabilir. Koç Perasovic onu kenardan getirerek joker olarak iki forvet pozisyonunda da kullanacaktır ki hem Garino hem de Shengelia’nın yokluğunda onun enerjisine, savaşçı kimliğine çok ihtiyaç duyacaklardır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Heat, Bulls Engelini Farklı Geçerek Play-Off Biletini Kaptı

NBA Doğu Konferansı play-in son maçında Miami Heat konuk ettiği Chicago Bulls‘u 91-112 gibi farklı …