Güncel Haberler

İstanbul BBSK Kulig’in Yerini Ellis ile Doldurdu

Sadece 2 galibiyetle Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nde son sırada yer alan İstanbul BBSK özel sebeplerden dolayı takımdan ayrılarak ülkesine dönen Kulig’in yerini Perry Ellis ile doldurdu. Son olarak Almanya’nın Wurzburg takımında forma giyen Birleşik Amerikalı forvet ile sezon sonuna kadar anlaşma yapıldı ve yakında resmi olarak açıklanacak.

1993 doğumlu ve 2.03 m boyundaki Amerikalı oyuncu bu sezon Almanya’da Wurzburg takımının formasını giydi. Kansas mezunu olan Ellis geçen sezon da İtalya’nın Cantu takımında yer almıştı. Almanya BBL’de 27.3 dakika süre alırken 12.5 sayı (%47.6 3sayı), 3.8 ribaund, 1.3 asist istatistikleri yakalamıştı. FIBA EuropeCup’da ise 25 dakika parkede kalırken 13.3 sayı (%30.0 3sayı), 3.8 ribaund, 2.0 asist istatistikleri ile mücadele etmişti.

Ellis bu sezon Pınar Karşıyaka karşısında 14 sayı atmış, Sakarya’ya karşı ise 13 sayı ve 7 ribaundla oynamıştı.

Ellis, Kulig’e göre çok farklı bir forvet. Daha atletik daha süratli bir 4 numara ve bu özellikleri ile açık alanda da çok daha etkili. Ancak dış şut tehditi Kulig’e göre daha sınırlı. Mevcut artıları ile Semih’in yanında daha iyi bir tamamlayıcı olacağı görüşündeyim. Semih’in ağır ayaklarının dezavantajını savunmada kapatacağı gibi hücumda dışarda da oynayıp penetre edebiliyor olması İstanbul BBSK hücumlarına da derinlik katacaktır. Ellis elbette bir yıldız değil ama her maç 10-13 sayı 6-7 ribaund katkılarını istikrarlı bir şekilde sağlayabilecek bir oyuncu. 

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …