Güncel Haberler

BSL All-Star’da SOn 10 Yılın MVP Ödülü Kazanmış Oyuncularını Hatırlayalım

Yılın en görkemli basketbol organizasyonlarından Tahincioğlu All-Star 2019, 20 Ocak Pazar günü Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Basketbol şöleninin yaşanacağı bu önemli organizasyonda, geride kalan 10 yıla baktığımızda ligimizin birbirinden değerli oyuncuları, ortaya koydukları performanslarla All-Star karşılaşmalarına damga vurdu. 20 Ocak Pazar günü Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenecek Tahincioğlu All-Star 2019 organizasyonu öncesi, gelin birlikte biraz tarihte yolculuk yapalım ve son 10 All-Star karşılaşmasında MVP (En Değerli Oyuncu) olan oyuncuların performanslarını hatırlayalım:

2009 – Robert Traylor (Yabancı Yıldızlar Karması)
İzmir Halkapınar Spor Salonu’nda gerçekleştirilen All-Star karşılaşmasında Yabancı Yıldızlar Karması’nda forma giyen Robert Traylor, mücadelenin ‘MVP’ ödülünün sahibi oldu.

Yabancı Yıldızlar Karması’nın 130-122’lik üstünlüğüyle tamamlanan mücadelede ilk beş başlayan ve 15 dakika süre alan Robert Traylor, karşılaşmayı da 20 sayı, 8 ribaunt, 1 asist ve 3 top çalmayla tamamladı. Maç boyunca 6/8 iki sayı 2/3 üç sayı isabetiyle oynayan Traylor, serbest atış çizgisinden ise 2/2’lik bir oran yakaladı.

‘Tractor’ lakaplı Robert Traylor, Antalya Kepez Belediyesi forması ile 2009 All-Star organizasyonunda yer almıştı. NBA patentli oyuncu, 2011 yılında geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayata gözlerini yumdu.

2010 – Kaya Peker (Yerli Yıldızlar Karması)
Kayseri Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi’nde düzenlenen All-Star organizasyonunda Yerli Yıldızlar Karması’nda forma giyen Kaya Peker, ‘Maçın En Değerli Oyuncusu’ seçildi.

Yerli Yıldızlar Karması’nın 124-115 kazandığı mücadelede 23 dakika oyunda kalan Kaya Peker, karşılaşmayı da 26 sayı, 12 ribaunt ve 5 asistle tamamladı. Maç boyunca 13/20 iki sayı ve 0/1 üç sayı denemesiyle oynayan Kaya Peker, serbest atış çizgisinden ise kullandığı üç atıştan da isabet çıkartamadı.

2010 yılında All-Star organizasyonuna Anadolu Efes forması altında katılan Kaya Peker, ligimizde Tofaş kadrosunda yer alıyor.

2011 – Birkan Batuk (Türk Yıldızlar Karması)
Ankara’nın ev sahipliğinde 2011 yılında Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen All-Star organizasyonunda Türk Yıldızlar Karması forması giyen Birkan Batuk, ‘Maçın En Değerli Oyuncusu’ olma başarısı gösterdi.

Türk Yıldızlar Karması’nın, Yabancı Yıldızlar Karması’nı 128-127’lik skorla mağlup ettiği mücadelede ‘En Değerli Oyuncu’ seçilen Birkan Batuk, karşılaşmayı da 26 sayı, 6 ribaunt ve 4 asistle tamamladı.

Pınar Karşıyaka formasıyla 2011 yılında gerçekleştirilen All-Star etkinliğine katılan Birkan Batuk, halen Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde Anadolu Efes forması giyiyor.

2012 – Sasha Vujacic (Yabancı Yıldızlar Karması)
Trabzon’da düzenlenen All-Star 2012’nin ‘En Değerli Oyuncusu’ Yabancı Yıldızlar Karması’nda forma giyen Sasha Vujacic oldu.

Hayri Gür Spor Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte Yabancı Yıldızlar Karması’nın 140-139’luk skorla kazandığı mücadelede 27 dakika süre alan Sasha Vujacic, karşılaşmayı da 24 sayı, 4 ribaunt ve 5 asistle tamamladı. Vujacic, maç boyunca 6/7 iki sayı ve 4/12 üç sayı isabeti kaydederek, All-Star 2012’nin MVP’si seçildi.

NBA patentli Sloven oyuncu, 2012 yılında Anadolu Efes formasıyla All-Star kadrosuna seçilmişti.

2013 – Joey Dorsey (Yabancı Yıldızlar Karması)
İstanbul’un ev sahipliğinde düzenlenen All-Star 2013’ün ‘En Değerli Oyuncusu’, Yabancı Yıldızlar Karması kadrosunda yer alan Joey Dorsey seçildi.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda gerçekleştirilen organizasyonda Yabancı Yıldızlar Karması’nın 116-115’lik skorla kazandığı All-Star maçında 19 dakika süre alan Joey Dorsey, karşılaşmayı da 12 sayı, 8 ribaunt ve 2 asistle tamamladı. ABD’li oyuncu maç boyunca, 5/6 iki sayı ve 2/4 serbest atış isabeti kaydederek All-Star 2013’ün ‘En Değerli Oyuncusu’ oldu.

NBA patentli ABD’li pivot, 2013 yılında Royal Halı Gaziantep Basketbol formasıyla All-Star etkinliğinde yer almıştı.

2014 – Semih Erden (Türk Yıldızlar Karması)
Mersin’de düzenlenen All-Star 2014’ün ‘En Değerli Oyuncusu’, Türk Yıldızlar Karması’nda forma giyen Semih Erden oldu.

Servet Tazegül Spor Salonu’nda düzenlenen All-Star 2014 etkinliğinde Türk Yıldızlar Karması’nın Yabancı Yıldızlar Karması’nı 122-111’lik skorla geçtiği karşılaşmada 22 dakika süre alan Semih Erden, maçı da 20 sayı, 8 ribaunt, 1 asistle tamamlayan ‘En Değerli Oyuncu’ seçildi.

Anadolu Efes formasıyla 2014 yılında düzenlenen All-Star etkinliğinde yer alan Semih Erden, ligimizde İstanbul Büyükşehir Belediyesi kadrosunda yer alırken, A Milli Erkek Takımımızın da kaptanlığını üstleniyor.

2015 – Carlos Arroyo (Avrupa Karması)
Ankara Spor Salonu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen All-Star organizasyonunda Avrupa Karması, Asya Karması’nı 138-130’luk skorla geçerken, ‘En Değerli Oyuncu’, Carlos Arroyo seçildi.

Ankara’da oynanan mücadelede başarılı bir performans sergileyen Arroyo, maçı da 14 sayı, 11 ribaunt ve 22 asistle triple-double yaparak tamamladı.

Porto Rikolu oyun kurucu, 2015 yılında Galatasaray Liv Hospital formasıyla All-Star etkinliğinde yer almıştı.

2016 – Kenny Gabriel (Asya Karması)
Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda gerçekleştirilen All-Star 2016 etkinliğinde Asya Karması, Avrupa Karması’nı 156-136’lık skorla mağlup ederken, Kenny Gabriel ‘En Değerli Oyuncu’ oldu.

27 dakika oyunda kalan Gabriel, 14/14 iki sayı ve 2/7 üç sayı isabetiyle oynadığı karşılaşmayı 34 sayı, 12 ribauntla double-double yaparak tamamladı.

Pınar Karşıyaka formasıyla 2016 yılında gerçekleştirilen All-Star etkinliğine katılan Kenny Gabriel, halen Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde Türk Telekom forması giyiyor.

2017 – Julian Wright (Asya Karması)
All-Star 2017 organizasyonunda Asya Karması, Avrupa Karması’nı 140-135’lik skorla mağlup ederken, Julian Wright ‘MVP’ ödülünün sahibi oldu.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda gerçekleştirilen organizasyonda All-Star maçının ‘En Değerli Oyuncusu’ seçilen Julian Wright, 22 sayı, 9 ribaunt ve 8 asist istatistikleri elde etti.

NBA patentli uzun, 2017 yılında All-Star organizasyonuna Trabzonspor Medical Park formasıyla katılmıştı.

2018 – Barış Ermiş (Asya Karması)
Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Tahincioğlu All-Star 2018 organizasyonunda Asya Karması, Avrupa Karması’nı 151-142’lik skorla mağlup ederken, Barış Ermiş ‘En Değerli Oyuncu’ seçildi.

Asya Karması’nda 26 dakika oyunda kalan Barış Ermiş, 22 sayı, 6 ribaunt, 14 asistlik performansıyla double-double yapmıştı.

Barış Ermiş, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde halen Bursa temsilcisi Tofaş’ın formasını giyiyor.

TBF

BSL ALL-STAR’DA SON 10 YILIN 3 SAYI ŞAMPİYONLARINI HATIRLAYALIM.

BSL ALL-STAR’DA SON 10 YILIN SMAÇ ŞAMPİYONLARINI HATIRLAYALIM.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Sarıca, Bodrum Galibiyeti Sonrası Konuştu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka, Muğla’da konuk olduğu Çağdaş Bodrum Spor karşısında çok zorlandı …