Güncel Haberler

Euroleague A Lisanslı Takımlardan Para Keserek Fon Oluşturuyor

Yunan gazetesi Prasini’nin yayınladığı habere göre; Euroleague 10 yıllık sözleşmesi olan, yani A lisansı bulunan, 11 kulüpten 200 bin euro kesmeye karar verdi.

Toplanan para ile bir fon olutşurması ve buradan A lisansı olmayan diğer 5 kulübe dağıtılarak katkı yapılması planlanıyor.

Habere göre, Euroleague kulüpleri sahiplerinin, lig yönetiminin, son toplantısında, başkan Jordi Bertomeu organizasyonla 10 yıllık sözleşmesi olan A lisanslı 11 kulübe 2019 yılı gelirinin geçen sezonun gelirinden daha yüksek olacağını taahhüt etmişti. Ancak bu taahhüt İcra Direktörü ve yönettiği organizasyon yetkilisi tarafından reddedilmişti, çünkü bu durumda takımların gelirlerinin yükselse de bir önceki yıla kıyasla açık gösterecekti.

Ayrıca, Jordi Bertomeu’nun raporuna göre, sözleşmeli 11 kulübün sahipleri her yıl aldıkları 200.000 euroluk bonusu da kaybedecek. Euroleague 11 takımdan gelecek bu paranın 1 milyon euro’luk kısmını A Lisansı olmayan 5 kulübe tahsis etmeyi planlıyor. Beş kulübe dağıtıldıktan sonra paranın kalan kısmının ne yapılacağı ise bilinmiyor.

Habere göre bu durum, Euroleague’in finansal yönetimi hakkında birçok soru işareti oluşturacak. Ayrıca ligin güvenirliliğinin sarsılmasının yanı sıra ligin gelir yönetimindeki şeffaflığında da bir dengesizlik yaratacak. 

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …