Güncel Haberler

Anadolu Efes Türk Gecesinde Darüşşafaka Tekfen’i Rahat Geçti

Turkish Airlines Euroleague 19. hafta maçında Darüşşafaka Tekfen’i konuk eden Anadolu Efes karşılaşmadan 82-68 galip ayrıldı. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısını da lacivert beyazlılar 45-25 önde tamamladı. 

Darüşşafaka Tekfen maça iyi başlangıç yapan taraf olurken Anadolu Efes de Moerman ve Metecan ile bulduğu 3 sayılık isabetlerle televizyon molasına 8-7 önde girdi. Moladan sert savunmayla dönen Efes, savunma kaynaklı kolay hızlı hücum sayıları ile de skoru 14-7‘ye kadar getirdi. Çeyreğin sonunda Beaubois ile üst üste beş sayı bulan lacivert beyazlılar, ilk çeyreği de 21-14 üstünlükle kapattı. Anadolu Efes, ikinci çeyreğe Moerman’ın sayıları ile başlarken Darüşşafaka ise pota altında Oğuz ve dışarıdan Jeremy Evans ile karşılık vermeye çalıştı. Anadolu Efes Anderson ve Motum’dan gelen basket-fauller sonrası skoru 34-21’e getirince Darüşşafaka molası geldi. İpleri tamamen eline alan Anadolu Efes, Darüşşafaka’nın da boş hücumları sonrasında farkı açmaya devam etti ve soyunma odasına 45-25‘lik üstünlükle girdi.

İkinci yarıya üst üste üç sayılık isabetlerle başlayan Anadolu Efes, skoru 57-30‘a kadar geldi. Farkın açılması sonrasında iki takım da savunmayı tamamen boşlarken Darüşşafaka Tekfen, Douglas önderliğinde son bir kez geri dönmeye çalıştı, farkı azalttı. Son çeyreğe lacivert beyazlıların 66-45‘lik üstünlüğü ile girildi. Pleiss ve Motum‘la pota altında etkili olan Anadolu Efes, kısalarının da etkili penetreleiyle farkı açmaya devam etti, son bölüme 76-55‘lik skorla girildi. Darüşşafaka Tekfen, Kidd ve Doğuş Özdemiroğlu’nun üçlükleri ile ufak bir miktar umutlansa da parkeden galip ayrılan taraf 82-68‘lik skorla Anadolu Efes oldu.

Öne çıkan performanslar;
Anadolu Efes: Adrien Moerman (15 sayı, 6 ribaund, 2 asist, 4 topçalma), Vasilije Micic (11 sayı, 3 asist, 3 topçalma)
Darüşşafaka Tekfen: Toney Douglas (17 sayı, 3 ribaund, 3 asist), Jeremy Evans (14 sayı, 5 ribaund, 2 blok)

Editör Yorumu:

Anadolu Efes ilk 4 yarışında önemli bir yol katetti ve alttan gelen rakiplerinin daha fazla yaklaşmasına izin vermemek adına sezon başından beri etkili olduğu Sinan Erdem’de hata yapmadan devam etmek istiyordu. Darüşşafaka’nın ise bir kaç hafta önceden havlu atması ve buradaki maçları artık sadece formalite icabı oynamaları lacivert beyazlıların işini kolaylaştırdı tabiki. Baştan sona üstün götürdüğü maçtan rahat bir galibiyet alan Anadolu Efes skor yükünü tam 12 oyuncusuna birden yayarak önümüzdeki maçlar için rotasyonu olabildiğince genişletme fırsatı da bulmuş oldu.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …