Güncel Haberler

Brooklyn, Harden’ın 58 Sayısına Rağmen Kazandı (Nunnally’den iyi başlangıç)

Brooklyn Nets deplasmanda konuk olduğu Houston Rockets‘ı normal süresi 131-131 biten maçta Spencer Dinwiddie‘nin sazı eline almasıyla James Harden‘ın 58 sayısına rağmen uzatma sonunda 145-142 yenmeyi başardı.

Nets adına Dinwiddie normal sürenin son 30 saniyesinde  3 üçlük isabeti birden bularak takımını skorda tutan isim oldu. Uzatma bölümünün son anlarında da 10-0’lık seri yakalayarak geri gelen ve öne geçen Nets karşısında Rockets Green ile son bir şans yakaladı ama üçlük girmeyince sahadan galip ayrılan taraf Nets oldu.

Bu arada maçta bir rekora da imza atıldı. İki takım 99’u normal sürede olmak üzere toplamda 106 tane 3 sayı denemesi yaparak bu maçı En Fazla 3 Sayı Denemesi Yapılan Maç olarak NBA tarihine yazdırmayı başardılar.

Bir maçta en fazla üçlük deneyen (70) takım olan Houston Rockets, Washington maçındaki 26 üçlük isabetiyle bu alandaki NBA rekorunu da elinde bulunduruyor.

Brooklyn’de kenardan gelmesine rağmen son çeyrek artı uzatma bölümünde toplam 25 sayı atan ve maçı da 33 sayı, 2 ribaund, 10 asist ile tamamlayan Spencer Dinwiddie maçın yıldızıydı. Treveon Graham 21 sayı, 5 ribaund, Jarrett Allen 20 sayı, 24 ribaund, 2 asist, 3 blok, Joe Harris 17 sayı, 4 ribaund, 7 asist, DeMarre Carroll 22 sayı, 5 ribaundla mücadele etti.

Geçtiğimiz gün Memphis potasına 57 sayı bırakan James Harden bu maçta da 10 ribaund, 6 asistin yanı sıra 58 sayı (21/23 serbest atış, 5/19 3sayı, 11/15 2sayı) kaydetti ve bu sezonki en yüksek skoruna ulaştı (Rekoru 60 sayı). Harden son 18 maçta en az 30 sayı attı ve son 12 maçın 9’unda da en az 40 sayıyı gördü.

Sakatlığı nedeniyle 8 maç kaçırdıktan sonra dönen Eric Gordon 20 sayı, 3 ribaund, 2 asist, P.J. Tucker 20 sayı, 10 ribaund, 2 topçalma, Gerald Green 15 sayı, 5 ribaund, 2 blok ve Austin Rivers 13 sayı, 5 ribaund, 6 asist ile oynadı. Sakatlıkları nedeniyle Chris Paul üst üste onüçüncü, Clint Capela ikinci maçını kaçırdı.

Minnesota Timbewolves tarafından kesildikten sonra Euroleague takımlarıyla temas halindeyken Houston Rockets’la anlaşan James Nunnally iyi başlangıç yaptı. 10 günlük kontratla geldiği Houston’unda bu maçın kritik bölümleri de dahil toplam 25 dakika süre aldı. Eski Fenerbahçeli oyuncu 3/7 3sayı, 0/1 2sayı ile 9 sayı attı, 2 asist, 1 de ribaund üretti.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN TIKLAYINIZ.

SPENCER DINWIDDIE:

https://www.youtube.com/watch?v=dH1g-0ZtHRU

JAMES HARDEN:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Cleveand, Orlando’yu Bir Kez Daha Çift Haneli Farklarla Yendi

NBA Doğu Konferansı çeyrek final serisi 2. maçında Cleveland Cavaliers konuk ettiği Orlando Magic‘i 96-86’lık …