Güncel Haberler

5×5: 5 Büyük Lİgde Haftanın En Değerli Oyuncuları – 17.01.19

Sizlerle birlikte geride bıraktığımız hafta Avrupa’daki 5 önemli ligin (İspanya Liga Endesa, VTB Lig, Almanya easyCredit BBL, Fransa Jeep Elite Pro A, İtalya Lega Basket Serie A) haftalık MVP performanslarına göz atacağız. Keyifli okumalar dilerim.

COLTON IVERSON (C / TENERIFE)

Ülkemizde Beşiktaş forması da giymiş olan Birleşik Amerikalı uzun, Tenerife formasıyla adeta kendine geldi. Son yıllarda beklentilerin altında bir performans sergileyen ve piyasası düşen Iverson, Liga Endesa’daki performansıyla tekrar Euroleague takımlarına göz kırpmaya devam ediyor. Son maçta da takımının çift uzatma sonunda Murcia karşısında 96-91 kazanmasındaki temel faktörlerden biriydi. 9/12 sahaiçi isabeti ve 7/10 serbest atış isabet oranı ile 25 sayı üreten Iverson, yanına 9 ribaund, 1 asist, 1 de blok ekleyerek 33 verimlilik puanına ulaştı ve Liga Endesa’da haftanın en değerli oyuncusu oldu.

DAVID KRAVISH (C / AVTODOR)

Sezon içerisinde yaptıkları değişiklikerin ardından ritmlerini yeniden bulan ve etkili maçlar sergileyen Avtodor’da takımın önemli parçalarından biri de Birleşik Amerikalı uzun Kravish. 2.09 boyunda olan 1992 doğumlu oyuncu pota altındaki etkinliğinin yanı sıra çok yönlü oyunu ile de dikkat çeken isimlerden biri. Belki bu sezon değil ama önümüzdeki sezon onu Eurocup takımlarında göreceğimizi düşünüyorum. Son maçta da takımının Parma karşısında farklı ve rahat bir galibiyet almasında önmeli bir rol oynayan Kravish, 26 dakika parkede kalırken 10/11 sahaiçi ve 3/3 serbest atış isabeti ile 23 sayı üretirken, 9 ribaund, 4 asist ve 1 topçalma ve 2 blok ile 36 verimlilik puanına ulaşarak haftanın MVP’si oldu VTB’de.

MICHAEL STOCKTON (G / GOTTINGEN)

NBA efsanesi John Stockton’ın oğullarından biri olan solak guard, tecrübesi ve babasından almış olduğu ıyun zekası ile BBL’de fark yaratmaya devam ediyor. Son olarak Gottingen’in ligin flaş takımlarından Giessen’i 104-85 gibi etkileyici bir skorla yenmesini sağlayan isimlerin başında geliyordu. 35 dakika parkede kalan 1.85 boyundaki 1989 doğumlu oyun kurucu, 10/15 2sayı, 6/7 serbest atış isabet oranı ile 26 sayı bulurken, 14 asist ile de takım arkadaşlarına değerli servisler yaptı. Bu önemli istatistiklerinin yanına 1 ribaund, 3 topçalmayı da ekleyen ve topla bu kadar birlikte olmasına rağmen sadece 2 top kaybı yaparak 30 verimlilik puanına ulaşan Stockton, BBL’de haftanın oyuncusu ödülünü fazlasıyla haketti.

michael stockton giessen ile ilgili görsel sonucu

GERALD ROBINSON (G / MONACO)

Koç Filipovski yönetimindeki Monaco özellikle Pro A’da beklentilerin oldukça altında kaldı belki ama sakatlıktan döndükten sonra bireysel anlamda kariyerinin en iyi dönemlerinden birini geçiren tecrübeli guard Robinson, halen takımı adına müthiş bir direnç gösteriyor. Son oynadıkları Antibes maçında da tartışmasız akşamın yıldızıydı. 34 dakika süre alan Robinson 4/5 2sayı, 4/7 3sayı, 3/3 serbest atış isabet oranı ile 23 sayı üretirken, 5 ribaund, 8 asist ve 3 topçalma gibi önemli katkılarla da 33 verimlilik puanına ulaşarak Pro A’da haftanın en değerli oyuncusu olmayı başardı.

MANGOK MATHIANG (C / CREMONA)

Cremona’nın Sudan asıllı Avusturalyalı uzunu Mathiang, takımının Reggio Emilia karşısındaki son maçında yıldılzaştı. 1992 doğumlu olan 2.08 metre boyundaki oyuncu 28 dakika süre alırken 7/8 2sayı ve 4/4 serbest atış isabet oranı ile 18 sayı üretirken tam 18 de ribaund alarak 34 verimlilik puanına ulaşmayı başardı. Bu performansı da onu Serie A’da haftanın oyuncusu yaptı. Belki hücumda çok önemli bir silah değil Mathiang ancak ribaundlardaki etkinliği ve ikili oyunları yüzdeli bitirmesiyle modern basketbolda Eurocup seviyesindeki iyi takımların gözdesi haline gelecek bir isim.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Breogan’ı Son Nefeste Geçebildi

İspanya Liga Endesa 29. hafta mücadelesinde Baskonia konuk ettiği Breogan‘ı son nefeste 76-74’lük skorla geçebildi. …