Güncel Haberler

Anadolu Efes Eksik Afyon’u Farklı Geçti

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nde ilk yarının son haftasında Anadolu Efes, konuk ettiği Afyon Belediyespor‘u 97-78 yendi. Lacivert-beyazlı ekip, bu sonuçla ligde 11. galibiyetini elde etti. Afyonkarahisar temsilcisi ise 10. kez sahadan mağlup ayrıldı.

Müsabakaya Motum ve Larkin’in sayılarıyla 12-0’lık seriyle başlayan Anadolu Efes, 6. dakikayı 18-6 üstün geçti. İki takım da pota altından basketler bulurken, lacivert-beyazlı ekip, ilk çeyreği 29-16 önde tamamladı. İkinci çeyrekte Sertaç Şanlı ve Motum’un pota altından bulduğu sayılarla başlayan Anadolu Efes, 12. dakikada farkı 19 sayıya (35-16) taşıdı. Afyon Belediyespor, Calloway ve Cevher Özer’in dış atışlardan kaydettiği basketlerle farkı azaltsa da lacivert-beyazlı ekip, soyunma odasına 51-38 önde gitti.

İkinci yarıya 8-0’lık seriyle başlayan Anadolu Efes, 22. dakikada farkı 21 sayıya taşıdı: 59-38. Dış atışlardan skor üreten Afyon Belediyespor’a Onuralp Bitim’in basketleriyle karşılık veren lacivert-beyazlı ekip, final periyoduna 74-58 üstün girdi. Son çeyreğe hücumda etkili başlayan ve Onuralp Bitim’in pota altından üst üste kaydettiği sayılarla 34. dakikada farkı 22 sayıya (86-64) taşıyan Anadolu Efes, baştan sona üstün götürdüğü karşılaşmayı 97-78 kazandı.

Öne çıkan performanslar;
Anadolu Efes: Metecan Birsen (18 sayı, 4 ribaund, 2 topçalma), Brock Motum (17 sayı, 8 ribaund), Sertaç Şanlı (14 sayı, 8 ribaund)
Afyon Belediyespor: Altan Erol (16 sayı, 2 ribaund), Cevher Özer (15 sayı, 6 ribaund, 3 asist, 2 topçalma)

Editör Yorumu:

Anadolu Efes bu sezon belki de ilk defa yedek oyuncularından iyi verim aldığı bir maç oynadı BSL. Bu nedenle koç Ataman maçtan sonra oldukça mutluydu. Onuralp, Sertaç ve Metecan rotasyon için biz de buradayız, hazırız mesajı verirlerken bir türlü beklentileir karşılayamayan Larkin de zayıf rakip karşısında ritm bulduğunun sinyallerini verdi. Afyon cephesinde ödemelerini uzun süredir alamadıkları için takımdan ayrılan McGee ile Knight’ın yerine takviye yapılmadı. En az bir skorer takviyesi yapmazlarsa sezonu düşme potasından uzak tamamlamaları hayli zor…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …