Güncel Haberler

Tahincioğlu Basketbol Süper Lig’de Haftanın Ödülleri ve Genel Görünüm (14.Hafta)

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi‘nde 14.hafta maçları tamamlandı. Fenerbahçe Beko Bandırma’da yine kaybetti, Anadolu Efes rahat kazandı ve maalesef Darüşşafaka Tekfen – Türk Telekom maçında yaşanan tatsız olaylar da basketbol severleri üzdü. Gelin birlikte geride bıraktığımız haftayı mercek altına alalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN MAÇI:

Koç Ernak yönetiminde yeni bir hava yakalamaya başlayan ve evinde Olympiakos’u yenerek moral bulan Darüşşafaka Tekfen, Türkiye Kupası’na katılabilmek için ilk 8 şansını sürdürüyordu. Ligde de sahalarında son haftaların formda ekibi Türk Telekom‘u ağırladılar. Ev sahibi Daçka çift haneli farklarla geriye düştüğü maçta geri dönerek çok önemli bir işe imza attı ve 94-87 kazanmayı bildi. Takımlar bizlere 35 dakika boyunca özellikle hücumda harika bir basketbol izlettiler, kalite ve mücadele üst seviyedeydi. Ancak maalesef son 5 dakikada Ender, Eric ve Metin arasında yaşanan malum olayda başroldeki Eric’in tatsız hareketleri maça gölge düşürdü. Yine de bu kısa sürede yaşanan olayları bir kenara bırakıp oynanan kaliteli basketbolun hakkını vermek lazım.

HAFTANIN TAKIMI:

Bu hafta seçim konusunda işimi hayli kolaylaştıran bira takım vardı. Bandırma’da ağırladığı güçlü ve formda rakibi Fenerbahçe Beko’yu normal süresi 66-66 biten maçta 83-78 yenmeyi başaran Banvit, koç Hakan Demir yönetiminde aradığı, istediği çıkışı da yapmış oldu. Basketbolumuzun en değerli parçalarından biri olan Banvit’i ligin son sıralarında görmeye hiç alışkın değiliz. Umarım bu önemli galibiyetle beraber koç Demir’in getirdiği yeni ve olumlu havayı iyi değerlendirerek çıkışlarını sürdürürler. Ayrıca haftanın takımı derken, Bandırma taraftarını da önemli bir parantez açmak lazım, bu zor zamanlarda takımlarını yanlız bırakmadılar ve saha dışında da bir takım olarak parkede mücadele eden oyuncularını, koçlarını çok iyi desteklediler, bir büyük alkış da onlara.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Assem Marei (C – Pınar Karşıyaka – 32 sayı, 11 ribaund, 3 topçalma, 1 blok, 37 verimlilik)

Mısırlı uzun Bayreuth forması ile Almanya’da sergilediği verimli performansın çok daha üstüne çıktı Pınar Karşıyaka’da. Performansının zirvesinde olan, formda Marei ligimizin en durdurulamaz boyalı alan silahlarından biri. Karşıyaka’nın bu hafta evinde ağırladığı güçlü rakibi Bahçeşehir karşısında da koç Çıvgın’ın yine en önemli kozuydu. Misafir takım ona bir türlü çözüm bulamazken ikili sıkıştırmalardan da akıllıca kaçan ve ikili oyunlardan sonra hareketliyken topla buluşarak kendisine daha fazla açan Marei, ribaundlarda da etkili olunca haftanın oyuncusu ödülünü fazlasıyla hakeden isim oldu. Önümüzdeki sezon Eurocup hatta Euroleague sahnesinde bile görebileceğimizi düşünüyorum.

HAFTANIN BEŞİ:

MVP – Assem Marei (C – Pınar Karşıyaka): 32 sayı, 11 ribaund, 3 topçalma, 1 blok, 37 verimlilik
Nigel Hayes (F – Galatasaray): 27 sayı, 11 ribaund, 2 asist, 1 topçalma, 35 verimlilik
Jeremy Evans (F – Darüşşafaka Tekfen): 20 sayı, 13 ribaund, 5 asist, 1 topçalma, 2 blok, 33 verimlilik
Krunoslav Simon (G – Anadolu Efes): 31 sayı, 5 ribaund, 1 asist, 29 verimlilik
Jason Rich (G – Beşiktaş Sompo Japan): 22 sayı, 2 ribaund, 3 asist, 3 topçalma, 23 verimlilik

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

Berk Uğurlu (G – Pınar Karşıyaka): 18 sayı, 4 ribaund, 5 asist, 2 topçalma, 25 verimlilik
Doğuş Balbay (G – Anadolu Efes): 13 sayı, 3 ribaund, 2 asist, 16 verimlilik
Mehmet Yağmur (G – İstanbul BBSK): 13 sayı, 5 ribaund, 7 asist, 15 verimlilik
Göksenin Köksal ( G – Galatasaray): 13 sayı, 3 ribaund, 3 asist, 2 topçalma, 14 verimlilik
Cevher Özer (F – Afyon Belediyespor): 19 sayı, 5 ribaund, 14 verimlilik

HAFTANIN KOÇU:

Hakan Demir – Banvit

Koç takımın başına getirildiğinde bir çok kişi tarafından eleştirilse de yeterli olmadığı ve hatta yabancı bir ismin getirilmesi savunulsa da o tüm bunlara cevabını parkede vermeyi başardı. Sadece ligimizin değil Avrupa’nın da en formda ve en güçlü takımlarından biri olan Fenerbahçe Beko’yu Bandırma’da devirmeyi başaran takımı hazırlayan ve yöneten koçtu bu hafta. Rotasyonu daraltıp, hücumda ikili oyunları ve boyalı alan etkinliğini ön plana çıkaran, aynı zamanda takımın savunma direncini yukarı çıkaran ve bunu da çok kısa sürede başaran koç Demir haftanın koçu ödülünü net olarak haketti, alkışlıyoruz.

HAFTANIN KAYBEDEN PERFORMANSI:

Devin Williams (C – Arel Üniversitesi Büyükçekmece – 24 sayı, 14 ribaund, 6 asist, 1 topçalma, 37 verimlilik)

Williams artık bu ödülün abonesi olmuş durumda, neredeyse her hafta onu burada görüyoruz. Büyükçekmece belki onun performansının gerisinde kalıyor ve son haftalarda maç kazanmakta zorlanıyor ama Birleşik Amerikalı uzun istikrarlı bir şekilde dominant performansını sürdürüyor. Şimdiden Euroleague takımlarının ilgisini seçkmeyi başaran hatta Tarczewski’nin sakatlığı sonrası Milano’nun da görüştüğü Williams’ı belki de sezon bitmeden Avrupa’nın zirvesinde görebiliriz. Sergilediği performans, istikrar ve kaliteyle bunu hakeden bir isim.

devin williams büyükçekmece ile ilgili görsel sonucu

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Merkezefendi, Telekom’u Farklı Geçerek Rahat Bir Nefes Aldı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 24. hafta mücadelesinde Yukatel Merkezefendi Belediyesi konuk ettiği güçlü rakibi …