Güncel Haberler

RESMİ: Pınar Karşıyaka Euroleague’den Takviye Yaptı!

4 numarada Chatman’dan istediği verimi alamayan Pınar Karşıyaka bu alana bir takviye yapma peşindeydi ve bunu da son olarak Gran Canaria forması ile izlediğimiz atletik forvet Christopher Evans ile yaptılar. 

Bu hamle sonrası İzmir ekibinin Kameron Chatman ile yollarını ayırması bekleniyor.

2.01 metre boyunda olan 1991 doğumlu Birleşik Amerikalı oyuncu her iki forvet pozisyonunda da görev alabiliyor ancak bu sezon Gran Canaria ile onu hep 3 numarada izledik. Liga Endesa’da 11 maçta ortalama 18.2 dakika süre alırken 9.0 sayı, %25.0 3sayı, 3.3 ribaund istatistikleri üretmişti. Euroleague’de ise 12 maçta ortalama 18.5 dakika parkede kalmış ve 10.3 sayı, %42.4 3sayı, 2.6 ribaund, 1.1 asist rakamları ile katkı vermişti.

Editör Yorumu:

Evans tempo takımlarının aradığı forvet oyuncularından biri. Açık alanda koştuğu ve kanatlarda topla buluştuğu zaman atletik özellikleri ile birlikte etkili bir bitirici. Bu anlamda Berk, Walker, Henry üçlüsü ile tempoyu hep yukarıda tutan Pınar Karşıyaka’da faydalı olacağı ve spektaküler smaçları ile taraftarın gönlünü kazanacağı kesin. Diğer taraftan yarı saha basketbolunda da dış şut tehditinin olması önemli bir artı ancak kendi skorunu yaratabilen, topla fazla haşır neşir olmayı seven bir oyuncu olmadığı gibi alçak post etkinliği de yok. Bu nedenle Pınar Karşıyaka onu 4 numarada kullanırken potadan uzak oynayacaktır ve bu da takım olarak ribaund etkinliklerini düşürecektir. O oyundayken 3 ve 5 numaraların ribaundlara esktra konsantre olmaları gerekecek. Savunmada ise adam değişmelerde kısanın karşısında çabuk ayakları ile kalabilmesi önemli bir artı ancak sert ve fizikli 4 numaraların arkasında durmakta eksiklik yaşayabilir. Özetle Pınar Karşıyaka Marei oyundayken onu alçak postta daha iyi kullanabilmek için, 4 dışarıda onayıp penetreci guardlarına da alan açmak için önemli bir hamle yaptı. Her ne kadar asıl yeri 3 numara da olsa koç Çıvgın’ın sisteminde açık alanı daha çok kullanan ve yarı sahada kısaların yaratıcılığına ya da Marei’nin alçak posttaki üretimini önceliğine alan Pınar Karşıyaka’da 4 numarayı iyi tamamlayacak özelliklere sahip. Özellikle dış şut tehditi, açık alandaki etkinliği ve atletizmi ile işin hücum tarafında İzmir ekibine renk ve güç katacaktır.  

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …