Güncel Haberler

MAÇ ÖNÜ / Darüşşafaka Tekfen’in Rakibi Güçlü CSKA Moskova

Turkish Airlines EuroLeague 17.maç gününde temsilerimizden Darüşşafaka Tekfen 9 Ocak Çarşamba günü saat 20:15’te Volkswagen Arena’da CSKA Moskova‘yı konuk ediyor. Maç beIN Sports 3 kanalından canlı yayınlanacak

-İki takım bu sezon ikinci defa karşılaşacak. 18 Ekim 2018’de Moskova’da oynanan ilk maçta, son dakikalara kadar çok çekişmeli geçmesine rağmen maçı 79-75 kaybeden Daçka bu maçın rövanşıdna CSKA’yı seyircisinin de desteğiyle mağlup etmenin yollarını arayacak.

-İki takım EuroLeague tarihinde şu ana kadar 5 kez karşılaştı. Karşılaşmaların 1’ini Daçka kazanırken, 4’ünü ise CSKA kazandı.

-Şu anda CSKA forması giyen Darğüşşafaka’nın eski oyuncusu Will Clyburn, Darüşşafaka forması giyerken temsilcimizin CSKA karşısında aldığı tek galibiyete 14 sayı ile katkıda bulunmuştu.

-Darüşşafaka Tekfen’in kadrosundaki bütün 14 aktif oyuncu da sezon içinde en az bir kere ilk 5’te yer aldı.

-Oyun kurucu Toney Douglas, Daçka formasıyla çıktığı 6 EuroLeague maçının 5’inde çift hanelerde sayı üretti.

-Kısa forvet Zanis Peiners EuroLeague’de son 14 serbest atışından isabet buldu.

-Skorer guard Jon Diebler, EuroLeague’de çıktığı son 17 maçın 16’sında en az 1 üçlük kaydetti.

-Atletik forvet Jeremy Evans, EuroLeague’de çıktığı son 14 maçın 13’ünde en az 1 blok kaydetti. Ayrıca Jeremy Evans EuroLeague genelinde maç başına 1.1 blok ile 3.sırada yer alıyor.

-Skorer guard Jon Diebler, EuroLeague tarihinde üçlük yüzdesi kategorisinde %49.2 ile 5.sırada yer almaktadır. Jon Diebler, aktif oyuncular arasında ise 1.sıradadır.

-Nijeryalı pivot Micheal Eric maç başına 2.7 hücum ribaunduyla EuroLeague’de 4.sırada bulunuyor.

-Temsilcimizin şu ana kadarki en skorer oyuncusu maç başına 12.3 sayıyla Micheal Eric olurken CSKA’nın en skorer ismi ise maç başına 15.3 sayıyla Cory Higgins.

*** Bilgiler Darüşşafaka resmi sitesinden alınmıştır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …