Güncel Haberler

RESMİ: Zalgiris’den Pota Altına Takviye

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Litvanya temsilcisi Zalgiris Kaunas pota altına takviye yaparak son olarak İspanya’nın Burgos takımında forma giyen Birleşik Amerikalı uzun Deon Thompson‘ı kadrosuna kattığını duyurdu.

Litvanyalı uzun Antanas Kavaliauskas’ın sakatlığının beklendiğinden ciddi olması üzerine pota altına takviye yapmak isteyen koç Jasikevicius yönetimindeki Zalgiris Kaunas, bir dönem ülkemizde Galatasaray forması da giymiş olan tecrübeli uzun Deon Thompson’ı kadrosuna kattı. Birleşik Amerikalı uzunun ilk maçına Euroleague’de Perşembe günü konuk olacakları temsilcimiz Fenerbahçe Beko karşısında çıkması bekleniyor.

2.03 metre boyunda olan 1988 doğumlu uzun bu sezon Burgos forması ile Liga Endesa’da 14 maçta ortalama 26.6 dakika süre alırken, 12.4 sayı, 5.6 ribaund, 1.3 asist, 13.1 verimlilik istatistikleri ile iyi bir performans sergilemişti. Özellikle orta mesafe şut tehditinin olması ve mobil bir uzun olması onu Zalgiris’in sisteminde değerli bir parça yapacaktır. Kavaliauskas’ın savunmada verdiklerini beklemek haksızlık olur ama hücumda Litvanya temsilcisinin uzun rotasyonunda yeni bir silahını söylemek de kesinlikle yanlış olmaz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …